Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Moduł St-500 Enthernet Tech

julo23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prosze o opinie osób które posiadają ten sprzęcik.
Moduł ST-500 Enthernet z TECHa.

Interesuje mnie co można nim zmieniać przez internet, jakie parametry w nastawie pieca CO.
Jaki wgląd mamy we wszystkie parametry.
Czy wszystkie opcje w menu można nim zmienić czy tylko te podstawowe odnośnie temp. zadanej.

Opublikowano

na chwile obecną tech zmienia oprogramowanie tego modemu, kwestia ok dwóch tygodni i powinno być nowe

po zalogowaniu się na stronę http://www.zdalnie.techsterowniki.pl będzie możliwy podgląd temperatur ze wszystkich podpiętych czujników do sterownika-matki

istnieje możliwość zmian nastaw temperatur co, cwu, zaś, obiegów grzewczych

po zmianach ma być coś jeszcze dodane

niebawem będę go testował to dopiero wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej

Opublikowano

No to świetna informacja.

W między czasie muszę jakoś doprowadzić internet do kotłowni.

Głupio to troche brzmi  :D

Opublikowano

A czy gdzieś jest stronka gdzie można podglądać już działające st 500 tak jak w przypadku ecoal?

Opublikowano

no dwa posty wyżej masz linka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ten sterownik to fajny dodatek do sterownika pieca, za dużo nie można zmieniać ale super są wykresy, które możemy wygenerować. Wtedy ładnie widać jak piec pracuje, ile czasu pracuje, ile jest w nadzorze. Mi to sporo ułatwia przy dopasowaniu parametrów pieca.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na chwile obecną tech zmienia oprogramowanie tego modemu, kwestia ok dwóch tygodni i powinno być nowe

po zalogowaniu się na stronę http://www.zdalnie.techsterowniki.pl będzie możliwy podgląd temperatur ze wszystkich podpiętych czujników do sterownika-matki

istnieje możliwość zmian nastaw temperatur co, cwu, zaś, obiegów grzewczych

po zmianach ma być coś jeszcze dodane

niebawem będę go testował to dopiero wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej

Witam, możesz Kolego coś więcej napisać o tych nowościach ? mam ten moduł ale nie widzę żadnych zmian. Chętne bym też potestował jako beta tester :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie. Jak sterowac temperatura w domu. Mam st37 rs wersja n. Regulator pokojowy st296 i st500 w panelu internetowym nie mam wogole podgladu temp w domu. Jest jakas mozliwosc aby byl chociaz podglad?

Opublikowano

Witam. Mozecie sprawdzic czy dziala wam panel internetowy. Ja od 2 dni nie moge sie zalogowac

Witam. też mam podobny problem. Od 24.12 nie mam dostępu do panelu st500.

Opublikowano

Na panel st500 mogę wejść przez router domowy ale nie mogę zmieniać trybu pracy pomp a przez internet tak. A co to jest GT-19505?

Opublikowano

czy do st500 jest specjalna aplikacja na androida?

Opublikowano

u mnie też błąd logowania, dostęp tylko przez sieć lokalną.

A skąd maci tą aplikację na androida?

Opublikowano

Tylko jak sie jest 200km od domu to jest problem. Nie mam pojecia jak tam w kotle. Mam nadzieje ze jak bede u siebie we wtorek to nie zobacze 2stopni w domu

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Trzeba odłożyć na ten moduł ST-500.   Może za zaoszczędzone $ na opale :D

Lubię analizować wszystkie zmiany, więc myśle że się przyda. 

Pokazuje ten sterownik zapełnienie w % podajnika ? 

Opublikowano

U mnie niestety nie ma tej informacji. Po urlopie postaram sie podsluchac komunikacje miedzy sterownikiem kotla a st500 i rozgryzc jakie informacje sa podawane moze uda sie dolozyc informacje o ilosci opalu.

Opublikowano

Pytanie odnosnie modulu GSM, czy poprzez aplikacje z google play Techa, mozna miec odczyty parametrow i robic zmiany ustawien na kotle. Aplikacja z google obsluguje modul GSM?

Opublikowano

Aplikacja fajna, trzeba by zakupic router gsm wlozyc doladowana karte sim polaczyc z modulem i moze by dzialalo, nie wiem czy sa takie mozliwosci jak nie ma stalego lacza internetu.

Opublikowano

Ja u siebie mam router z ustawionym zewnetrznym serwerem dns. Z routerem gsm tez nie powinno byc problemu. Kwestja konfiguracji routera.

Opublikowano

to szkoda że trzeba mieć zew. ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.