Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy Ogrzewanie Domu Pompą Ciepła Jest Systemem Niekonwekcjonalnym

majschi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mój post ma na celu sprecyzowanie czy ogrzewanie domu pompą ciepła jest niekonwencjonalne.

zgodnie z wiki niekonwencjonalnym jest to co " wykracza poza ustalone schematy"

lub jest "niezgodne z określoną tradycją"

Wiec mam pytanie do osób które użytkują i również dla tych co montuja pompy ciepła czy uwazacie , że to jest ogrzewanie niekonwencjonalne ?

Opublikowano

10 lat temu takie stwierdzenie może było prawdziwe. PC to była nowość, do tego bardzo droga nowość i można było mówić o niekonwencjonalnym ogrzewaniu. Dziś już nie

Opublikowano

witam

Mój post ma na celu sprecyzowanie czy ogrzewanie domu pompą ciepła jest niekonwencjonalne.

zgodnie z wiki niekonwencjonalnym jest to co " wykracza poza ustalone schematy"

lub jest "niezgodne z określoną tradycją"

Wiec mam pytanie do osób które użytkują i również dla tych co montuja pompy ciepła czy uwazacie , że to jest ogrzewanie niekonwencjonalne ?

tak ogrzewanie pompą ciepła jest i bedzie niekonwencjonalne gdyz chodzi o pozyskanie energi naturalnej czyli ciepła z powietrza czy ciepła z ziemi czy ze słonca jesli podepniemy do tego solary i na tym polega ta niekonwencjonalność

Opublikowano

witam

Muszę przyznać, że wypowiedz automatyk'a ukazuje zasadność umieszczenia pomp ciepła w tym dziale a wcześniej miałem co do tego wątpliwości

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.