majschi Opublikowano 20 Marca 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 witam Mój post ma na celu sprecyzowanie czy ogrzewanie domu pompą ciepła jest niekonwencjonalne. zgodnie z wiki niekonwencjonalnym jest to co " wykracza poza ustalone schematy" lub jest "niezgodne z określoną tradycją" Wiec mam pytanie do osób które użytkują i również dla tych co montuja pompy ciepła czy uwazacie , że to jest ogrzewanie niekonwencjonalne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mak Opublikowano 21 Marca 2013 #2 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 10 lat temu takie stwierdzenie może było prawdziwe. PC to była nowość, do tego bardzo droga nowość i można było mówić o niekonwencjonalnym ogrzewaniu. Dziś już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlad24 Opublikowano 21 Marca 2013 #3 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 jaką, komu to robi różnice chyba nie uzależnia od interpretacji tego pojęcia inwestycji w popę cieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TechnologiePompCiepła Opublikowano 21 Marca 2013 #4 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Ogrzewanie opartę na pompach ciepła nie jest ani niekonwencjonalne, ani innowacyjne. Staje się coraz częstszym wyborem osób budujących domy, a także modernizujących swoje kotłownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
automatyk Opublikowano 24 Marca 2013 #5 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 witam Mój post ma na celu sprecyzowanie czy ogrzewanie domu pompą ciepła jest niekonwencjonalne. zgodnie z wiki niekonwencjonalnym jest to co " wykracza poza ustalone schematy" lub jest "niezgodne z określoną tradycją" Wiec mam pytanie do osób które użytkują i również dla tych co montuja pompy ciepła czy uwazacie , że to jest ogrzewanie niekonwencjonalne ? tak ogrzewanie pompą ciepła jest i bedzie niekonwencjonalne gdyz chodzi o pozyskanie energi naturalnej czyli ciepła z powietrza czy ciepła z ziemi czy ze słonca jesli podepniemy do tego solary i na tym polega ta niekonwencjonalność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majschi Opublikowano 25 Marca 2013 Autor #6 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 witam Muszę przyznać, że wypowiedz automatyk'a ukazuje zasadność umieszczenia pomp ciepła w tym dziale a wcześniej miałem co do tego wątpliwości pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.