Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po licznych monitach z forum zamieszczam tę publikację - otrzymałem ją jako plik ok 150Mb i ni jak nie mogłem w całości włożyć a zmiana rozdzielczości mocno odbijała się na jakości

podzieliłem na 6 części

nowoczesne piece cz1.pdfPobieranie informacji ...

nowoczesne piece cz2.pdfPobieranie informacji ...

nowoczesne piece cz3.pdfPobieranie informacji ...

nowoczesne piece cz4.pdfPobieranie informacji ...

nowoczesne piece cz5.pdfPobieranie informacji ...

nowoczesne piece cz6.pdfPobieranie informacji ...

• Zgadzam się 2
Opublikowano

Dziękuje za ciekawy materiał zamieszczony na forum, z resztą nie pierwszy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kopiowanie niestety wielce prostackie - mało światła powoduje trudność czytania; kadrowanie z paluszkiem zaś - śmieszne i pamięciożerne. A wreszcie brak kompresji plikui; proste programy graficzne (np.Irfanview) umożliwiają optymalizację wielkości pliku przy stratach niezauważalnych !

Okazuje się, że palenie z PW to nic nowego - rys.9 str.28 pokazuje takie palenisko o których rozpisują się teraz US-inventorzy :P ; doprowadzenie powietrza w strumień spalin powoduje dopalanie sadzy....Brak niestety prec regulacji dopływu tego cennego dopalacza (tylko bez skojarzeń :o)!

Opublikowano

Niestety dostałem taki plik - nie chcesz nie używaj, zamieściłem to jako ciekawostkę że 80 lat przed Vladem24 ktoś to samo wypowiadał o kotłach i piecach górnego spalania

Opublikowano
  W dniu 6.10.2012 o 08:49, sambor napisał(a):

Niestety dostałem taki plik - nie chcesz nie używaj, ...

To tylko uwagi techniczne dla przyszłych fotokopistów (nasi studenci są tu mistrzami). Zał. pliki można było spokojnie skompresować o 70% przed konwersją do pdf.

Sama zaś książka ciekawa i stanowi doskonały przykład sensownie kreatywnego marketingu: p.Szrajber produkował piece w zestawach do montażu(vide załączniki), zaś książka pozwalała samokształcić się zdunom i amatorom tego zawodu - obecnie powracającego w postaci kominkarzy ! Brakuje u nas obecnie takich opracowań w nowym wcieleniu, z użyciem nowo-produkowanych detali.

Opublikowano

Jeszcze raz powtarzam dostałem ten plik w PDF. sam robię kopie na skanerze i dobrze wychodzą- nie miałem programu aby z pdf hurtem przekonwertować 145 stron na jpg i potem zmniejszać objętość.

Mogłem tylko poj strony dla ciekawości z pdf na jpg.

Opublikowano

Oczywiście to czasochłonne i kłopotliwe - masywny jpg niedostatecznie oświetlony, to jak dobry kocioł z kiepskim paliwem :wacko: .Tak czy inaczej, wielkie dzięki za interesującą lekturę :rolleyes:! Jakoś obecni producenci np.kominków nie drukują tak obszernych podręczników, a wielka szkoda...

Opublikowano
  W dniu 8.10.2012 o 06:16, adamasz napisał(a):

Jakoś obecni producenci np.kominków nie drukują tak obszernych podręczników, a wielka szkoda...

Dla obecnych producentów to byłby strzał do własnej bramki :D

Opublikowano (edytowane)

A jednak przedwojenny p.Szrajber myślał inaczej - może obecnie traktujemy klienta zbyt megalomańsko, jako naiwne dziecię we mgle :o ... A może właśnie klient 'oświecony' będzie wierniejszy, nie 'napsoci' w instalce, i w efekcie zarobimy więcej przy mniejszym nakładzie sił i środków???

W świecie anglosaskim słówka 'client' i 'customer' nie są dokładnie synonimami! To drugie właściwie oznacza 'our customary client' - właśnie takiego klienta 'wzwyczajonego :D' już dla swego dostawcy.

Edytowane przez adamasz
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witajcie.

Udało mi się, tak na szybcika, troszkę zmniejszyć pierwszy z plików. Jaj będę miał chwilkę, to mogę potraktować podobnie również pozostałe. Choć to troszkę już czasu minęło, ale może znajdą się chętni, którzy jeszcze nie zassali, więc można troszkę transferu i miejsca oszczędzić.

A może by tak scalić w jeden pdf (pewnie ok. 35Mb by to miało)?

nowoczesne piece cz1-01.pdfPobieranie informacji ...

Edytowane przez komor
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Wiem że wątek już stary ale zależy mi na 5-tej części tej książki.Przy 99% mi zatrzymuje ściąganie a próbowałem już ze 20 razy. Help może ktoś to udostępnić proszę.  

• 5 lat później...
  • 1 rok później...