Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc z parametrami serwisowymi Ferroli BioPellet TOP 30 kW – grzejniki + CWU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tytuł: Pomoc z parametrami serwisowymi Ferroli BioPellet TOP 30 kW – grzejniki + CWU

Dzień dobry,

posiadam kocioł Ferroli BioPellet TOP 30 kW, pracujący w instalacji z grzejnikami oraz zasobnikiem ciepłej wody użytkowej (CWU).

Szukam osoby, która bardzo dobrze zna ten konkretny model i może pomóc mi w prawidłowej konfiguracji parametrów w menu serwisowym/instalatora, dostępnym po wpisaniu hasła 0000.

Moja instalacja wygląda następująco:

• ogrzewanie domu przez grzejniki;

• osobny zasobnik CWU ogrzewany przez kocioł;

• osobna pompa CWU;

• kocioł posiada również wewnętrzną pompę P1.

Potrzebuję przede wszystkim pełnej listy oraz wyjaśnienia parametrów konfiguracyjnych i serwisowych, szczególnie tych, które mają wpływ na moc kotła, proces spalania, podawanie pelletu, pracę wentylatora, pompę wewnętrzną oraz działanie i priorytet CWU.

Znalazłem już dokumentację Ferroli Polska i znam część parametrów, m.in. A01, P26, P47, P71, Th19, Th20 itd., jednak szukam pełnej dokumentacji lub osoby, która ma praktyczne doświadczenie z BioPellet TOP 30 kW i dokładnie wie, jak prawidłowo skonfigurować ten kocioł do instalacji grzejniki + CWU.

Obecnie kocioł pracuje bardzo wolno. Płomień jest mały, wentylator wydaje się pracować na bardzo niskich obrotach, a podgrzanie wody w kotle do około 65°C może trwać nawet 1-1,5 godziny.

Korzystałem już z autoryzowanego serwisu Ferroli w Rumunii, jednak do tej pory nie udało mi się znaleźć technika, który wystarczająco dobrze zna ten model i jego konfigurację. Nie chcę zmieniać parametrów metodą prób i błędów.

Jeżeli na forum jest instalator, serwisant Ferroli lub użytkownik mający doświadczenie z Ferroli BioPellet TOP 30 kW, posiadający listę parametrów serwisowych i mogący pomóc mi sprawdzić prawidłową konfigurację oraz wartości dla instalacji grzejniki + zasobnik CWU z osobną pompą, proszę o kontakt.

Oczywiście zapłacę za fachową pomoc techniczną, jeżeli znajdzie się osoba, która naprawdę zna ten kocioł i pomoże mi go prawidłowo skonfigurować.

Mogę przesłać zdjęcia instalacji, schemat podłączenia, zdjęcia menu kotła, aktualne wartości parametrów oraz wszystkie inne potrzebne informacje.

Dziękuję za pomoc.