rafciker Opublikowano 22 Lutego #1 Opublikowano 22 Lutego Witam. Niedawno zamontowano mi piec parex 12 kw z palnikiem sv300 i sertownikiem argos pid. Srednio dziennie idzie mi ok 3 worki pelletu. Całkiem sporo. Dom stary z grzejnikami żeliwnymi, narazie nieocieplony, okna 3 szybowe ok. 100m2. Piec pracuje ze sterownikiem salus w trybie, dobijania temperatury i przechodzi w tryb wygaszenia. Chchał bym ustawić piec by chodził na lekkim podtrzymaniu by nie musiał od nowa rozgrzewać całej instalacji od zimnej wody. Jak wejsć w tym sterowniku w ustawienia serwisowe? Kody 0000, 1111, 1234, 9876 niedziałaja. Cytuj
jameess Opublikowano 22 Lutego #2 Opublikowano 22 Lutego Jak kupisz auto to tez mówisz że kupiłem auto z takim silnikiem, 4 kołami i za dużo pali jak szybko jadę? Piec ma jakaś nazwę czy bezimienny? W domu trzymasz jaka temp? 20, 30, czy 40 stopni? Coraz więcej analfabetów na forum............. Jak będziesz palił z podtrzymaniem to spalisz na bank 5 worków. Instrukcja w łapę i czytać, czytać i forum czytać, czytać, czytać.... Cytuj
sambor Opublikowano 22 Lutego #4 Opublikowano 22 Lutego 14 godzin temu, rafciker napisał(a): Dom stary z grzejnikami żeliwnymi, narazie nieocieplony, To wyjaśnia wszystko, ociepl, to zużycie spadnie o połowę Cytuj
bercus Opublikowano 23 Lutego #5 Opublikowano 23 Lutego Polecam grzac niska temperatura z pogodowka CO,ale 24/7 termostatom tylko obnižanie zasilania o 2-3˚,nie wylaczac pompku.Zamiast grzania na pelny gwizd i po termostatu zero.Potestuj taki zposob i može spalanie spadnie,bo 3 worki na 100m naprawde dužo.Jeden marnujesz tylko na rozgrzewanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi