Skocz do zawartości
IGNOROWANY

HARTMANN Sun monoblok,problem od początku, brak mocy,brak defrostu,firma sprzedająca upadła-gdzie reklamować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Piszę, bo szukam realnych doświadczeń użytkowników pomp ciepła Hartmann SUN oraz informacji,gdzie skutecznie zgłaszaliście reklamację/serwis,szczególnie w sytuacji gdy firma sprzedająca już nie istnieje. Mam pompę Hartmann Sun, powietrze-woda monoblok,instalacja na grzejnikach,bufor.Problem jest od samego początku-to już druga zima i sytuacja się powtarza.

Objawy od pierwszego uruchomienia 

-zadana temperatura CO:52 stopnie Celsjusza 

-pompa nigdy nie osiągnęła więcej niż ok.32 stopnie celsjusza

-szybkie obladzanie parownika nawet przy +1stopni Celsjusza

-brak automatycznego defrostu 

-pojawią się błąd R18

Dodatkowo spaliła się grzałka w buforze,nie działa grzałka tacy skroplin

Firma od której kupiłam pompę z montażem-ogłosiła upadłości, mam kontakt tylko z podwykonawcą 

Pytania do Was?czy ktoś z Was miał Hartmann Sun z podobnymi objawami 

Czy komuś udało się skutecznie zareklamować u producenta lub dystrybutora ,mimo upadłości sprzedawcy?

Gdzie realnie zgłaszaliście takie problemy?-proszę o konkretny kontakt,firma,serwis?

Z góry dziękuję za każdą merytoryczna odpowiedź, zależy mi na doświadczeniach praktycznych ,bo temat trwa już zbyt długo 

20251227_100303.jpg

20251227_100403.jpg

20251227_095057.jpg

20251227_095048.jpg

Opublikowano

To będzie pewnie klon Sprsun:

https://www.tim.pl/pompa-ciepla-monoblok-9-5kw-1-faz-sprsun-select-cgk-025v3l1ph-r32/p/0001-00016-99380

Firma która upadła zamówiła pompy ze swoją naklejką. Gwarancje możesz wyrzucić do kosza.

Szukaj jakiegoś instalatora który ma doświadczenie i montował tanie chińczyki. Powinien Ci ją ogarnąć, to nie jest kosmiczna technologia 😉