chudywojtek Opublikowano 3 Lutego 2010 #1 Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam! Bardzo proszę o pomoc w doborze podstawowych parametrów dla pieca na ekogroszek firmy SEKO 17 KW. Temperatura zadana Czas podawania Czas przerwy Histereza co Temperatura zasilania pompy Co Powierzchnia domu 110 m2 - spalam 60kg ekogroszku na dobę.... myślę, że można ten wynik poprawić. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
domin75 Opublikowano 3 Lutego 2010 #2 Opublikowano 3 Lutego 2010 Powierzchnia domu 110 m2 - spalam 60kg ekogroszku na dobę.... myślę, że można ten wynik poprawić. Jaki to eko groszek? Spalanie bardzo duże jak na dzisiejsze temperatury. Spalałem tyle w piecu 38kW (270m2) gdy na dworze było -20`C. Cytuj
chudywojtek Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 7 Lutego 2010 Ekogroszek kupuje ze składnicy. Nie wiem dokładnie jaki typ to jest, ale cała okolica tam kupuje, mówiąc że jet dość dobry w porównaniu do konkurencji . Cena 750 zł za tonę. PS Obecnie doszedłem do spalania 35 kg na dobę. Czy taki wynik dla mieszkania około 110 m2 jest juz dobry, czy jeszcze jestem daleko? Z góry dzieki za pomoc i poświęcony czas... Cytuj
wegielek Opublikowano 19 Lutego 2010 #4 Opublikowano 19 Lutego 2010 Wydaje mi się, że te 35 kg na dobę to też trochę za dużo. Nie napisałeś nic o stanie technicznym budynku, a to ma kolosalne znaczenie i o tym czy grzejesz c.w.u. Jak chcesz żeby ktoś Ci pomógł to musisz podać więcej danych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi