Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Vikersonn Bjorn 12 - ekran nie działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne forum. 

Jestem posiadaczem pompy ciepła Vikersonn Bjorn 12. Padł mi ekran a co za tym idzie nie mogę sterować pracą pompy. Czy taki ekran można gdzieś nabyć drogą kupna ew może jest jakiś sposób na uratowanie tego co mam. Nie wiem, może jakiś reset lub coś w tym rodzaju? Nie znam się a problem duży. Nie wiem czy ta srebrna "poduszeczka" to normalne? Wrzucam parę fotek dla ułatwienia. Proszę o pomoc, będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.

0fe2482d-3a62-479a-bc63-2f1d3ced033f.jpg

PXL_20251129_074033155.jpg

PXL_20251129_074037192.jpg

PXL_20251129_075237061.jpg

Opublikowano

Na moje to akumulator Ci rozwaliło , poszukaj gdzieś fachowca co naprawia elektronikę to Ci może ogarnie - jeśli tylko to ...

• Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

Akumulator grozi wybuchem i pisze to całkiem poważnie. Koniecznie go wymień, a póki co wrzuć to do jakiegoś niepalnego pojemnika (wiadro stalowe (tylko zwarcia nie zrób), przykryte czymś etc i postaw w jakimś bezpiecznym pomieszczeniu 👍

Edytowane przez o6483256
Opublikowano (edytowane)

Witaj kolego @markus66 na forum Info Ogrzewanie.

Ta Twoja pompa ciepła  Vikersonn Bjorn 12, moim zdaniem to jakaś używka (amator elektronik lepiej poradził by sobie z lutowaniem).
Poniżej masz telefon i adres do serwisu producenta.

Serwis
+48 533 344 502
serwis@vikersonn.eu
Pon. – Pt. 12:00 - 16:00  

ps.
@marcin z jakiego powodu jakiś moderator, musi zaakceptować moją wypowiedź.

Edytowane przez Andrzej_M_