Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich i proszę o pomoc tydzień temu zainstal0wano mi piec na pellet i drewno usługa kompleksowa z uruchomieniem plu części piec z palnikiem kipi i sterownikiem eko max 920  w kotle nie zamontował mi czujnika spalin co jak wyczytałem jest podstawa dzwoniąc do serwisanta mówi mi że czujnik jest nie potrzebny bo sterownik jest ustawiony dobrze gdy się uparłem przestał odbirać telefony co sądzicie czy powinien być ten czujnik i czy możecie polecić dobrego serwisanta do zamontowania tego czujnika

• Przydało się 1
Opublikowano

Dziwne.

Co to za kocioł ?

Opublikowano

Kotły Marciniak Feniks Uni Bio z automatycznym podajnikiem paliwa piec 13kw na 160m pellet drewno

• Przydało się 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tuptus napisał(a):

Dziwne.

Co to za kocioł ?

Co jest dziwne ?

Chcesz czujnik to sobie dopłać , tak samo jak pogodowy , to nie są rzeczy niezbędne bez których kocioł nie będzie pracował , na dodatek serwisant  do tego jest zbędny takie dodatki można samemu dokładać jak się komuś umyśli że chce mieć .

Opublikowano

Kotły Marciniak Feniks Uni Bio z automatycznym podajnikiem paliwa piec 13kw na 160m pellet drewno

Tylko że kipi sprzedaje palniki z czujnikiem temperatury spalin dowiadywałem się zresztą to była kompleksowe wykonanie instalator był na oględzinach kotławni i zaśpiewał sobie nie mało 

Opublikowano

A kocioł kto Ci sprzedał ? instalator czy sam zamawiałeś 

Take rzeczy się uzgadnia ile jakich czujników ma być 

Jak zamawiałem kocioł to uzgadniałem co chce ,jaki sterownik potrzebuje ile czujników , i negocjowałem cenę .

Jak było w standarcie na wyposażeniu ten czujnik to powinien być .

Opublikowano

Wszystko kocioł też był od nich plus zbiornik na ciepłą wodę plus trzy pompki jedna na grzejniki jedna podłogówka i jedna ładowanie zbiornika ciepłej wody   zawór trójdrożny  samo podłączenie to też nie do końca że sztuką spytałem go dla czego grzejniki i podłogówka mają taką samą temperaturę żeby było można obniżyć w sterowniki oddzielnie samą podłogówke to powiedział że najwyżej sobie odłácze zasilanie od pompki podłogowej i nie będzie mi grzała podłoga