BILI22 Opublikowano 26 Lipca 2024 #1 Opublikowano 26 Lipca 2024 Część, czy są jakieś wytyczne lub dobre praktyki w kładzeniu rur co, czego powinno się unikać, lub czego się nie zaleca bądź zaleca itp. Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 26 Lipca 2024 #2 Opublikowano 26 Lipca 2024 Kolego @BILI22 ja chyba bym się zapadł pod ziemię ze wstydu, gdybym musiał publicznie przyznać się do braku podstawowej wiedzy w temacie mojej pracy. Jest w życiu każdego człowieka czas na naukę i czas by tę zdobytą wiedzę dobrze wykorzystać. Może to Ci się przyda na początek. źródło: https://instsani.pl/technik-inzynierii-sanitarnej/materialy-do-zajec/projektowanie-instalacji-i-sieci/projektowanie-instalacji-grzewczych/ ps. Zacznij wykonywać instalacje według projektów. Cytuj
sambor Opublikowano 26 Lipca 2024 #3 Opublikowano 26 Lipca 2024 43 minuty temu, Andrzej_M_ napisał(a): braku podstawowej wiedzy w temacie mojej pracy. To może być hobby, a nie praca. Np ja lubię łapać ryby, ale robaka nie potrafię założyć, ani nawet haczyka zawiązać, dlatego łapię głównie na spining.🙂 Cytuj
o6483256 Opublikowano 26 Lipca 2024 #4 Opublikowano 26 Lipca 2024 (edytowane) To jednak przypon potrafisz przywiązać do żyłki. Nie jest źle 👍 Edytowane 26 Lipca 2024 przez o6483256 Cytuj
Kordjano Opublikowano 26 Lipca 2024 #5 Opublikowano 26 Lipca 2024 Eee pewnie kolega mu wiąże 😄 1 Cytuj
Kordjano Opublikowano 26 Lipca 2024 #7 Opublikowano 26 Lipca 2024 Wygodny jesteś ,a tonic trudnego nie jest , 1 Cytuj
o6483256 Opublikowano 26 Lipca 2024 #8 Opublikowano 26 Lipca 2024 Z drugiej strony, po cholerę sie uczyć, skoro i tak nie łowi na spławik 👍 Tez wolę spinning i mobilność. Chodzenie po krzakach, rzucanie przy jakiś liliach wodnych etc. Potem tylko blachy zrywam 😄 Cytuj
sambor Opublikowano 26 Lipca 2024 #9 Opublikowano 26 Lipca 2024 Mnie trochę uczył wędkowania Jacek Kolendowicz, kolega ze szkoły. Jak ktoś się zajmuje wędkarstwem to na pewno zna to nazwisko. Cytuj
Kordjano Opublikowano 27 Lipca 2024 #10 Opublikowano 27 Lipca 2024 8 godzin temu, o6483256 napisał(a): Tez wolę spinning i mobilność. Chodzenie po krzakach, rzucanie przy jakiś liliach wodnych etc. Potem tylko blachy zrywam 😄 Każda metoda ma swój urok , dużo frajdy dostarcza dostarcza łowienie na muchę . 1 Cytuj
BILI22 Opublikowano 27 Lipca 2024 Autor #11 Opublikowano 27 Lipca 2024 14 godzin temu, Andrzej_M_ napisał(a): Kolego @BILI22 ja chyba bym się zapadł pod ziemię ze wstydu, gdybym musiał publicznie przyznać się do braku podstawowej wiedzy w temacie mojej pracy. Jest w życiu każdego człowieka czas na naukę i czas by tę zdobytą wiedzę dobrze wykorzystać. Może to Ci się przyda na początek. źródło: https://instsani.pl/technik-inzynierii-sanitarnej/materialy-do-zajec/projektowanie-instalacji-i-sieci/projektowanie-instalacji-grzewczych/ ps. Zacznij wykonywać instalacje według projektów. Nie jest to moja praca więc daruj sobie te teksty, nie zamierzam się kształcić w tym kierunku itp., po prostu forum jest po to żeby wymieniać się wiedzą i doświadczeniami, których niestety nie mam na ten moment. Zapewniam cię że mam swój wyuczony i wypracowany i nie próbuje się przekwalifikować, natomiast jeżeli bym zechciał to myślę że szybko bym to ogarnął, nawet jak widzisz z brakiem podstawowej wiedzy jak na ten moment. 1 Cytuj
sambor Opublikowano 27 Lipca 2024 #12 Opublikowano 27 Lipca 2024 To co kolega Andrzej ci podlinkował nie ma nic wspólnego z samym wykonywaniem instalacji, ale nie znaczy, że należy to olać. Nie można odpowiedzieć na twoje pytanie, gdyż nie podałeś jaka to instalacja ani nawet z jakiego materiału będzie wykonana. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi