Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Stwierdziłem, że przy okazji rozbudowy innej instalacji wymienię swoją pompę co ze energooszczędnej na taką ze sterowaniem PWM.

Kupilem Ibo amg 25 60/180.

Ożeniłem to z Pompą ciepła Samsung Ehs 12kw jak w opisie żeby obie pompy (ta w hydroboksie i ta za buforem miały podobna wydajnosc) i tu moje zdziwienie, że ibo nie przechodzi na sterowanie z pompy ciepła.

Tzn. Wg producenta powinny się zapalić wszystkie kontrolki na raz (to znak, że pompka jest już sterowana pwm), a tu nic. Pompka dziala wg wysterowania że swojego20230901_145136.thumb.jpg.52e55820d19f7af779529054d94aa132.jpg modułu.

Nie mam oscyloskopu, nie mam jak zmierzyć sygnału z pompy ciepła. 

Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Dodam, że w hydroboksie jest Wilo Stratos para 25/1-9 T10 SGCN

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I tak jest zrobione. I się nie wylacza dodatkowa pompka tylko dziala caly czas na swoim programie (czyli, ze pompa ciepla nie chodzi a pompka obiegowa dziala nie potrzebnie)

Próbowałem sygnałowe na odwrót to samo. Pompka swój program.

Może kabelek sygnałowy za długi? Na skrętce mam zrobione 5metrow. 

Chcialbym żeby ktoś mi napisał, że u niego dziala to podlaczenie, bo bym mógł coś wykluczyć...

Dodam ze pompka ma trzy kable.

20231017_193944.jpg

Opublikowano

Dodam ze pompka ma trzy kable. Podłączyłem Czarny uziemienie cyfrowe i żółty jako sygnał.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak. Chodzi to cudnie razem. Tylko ta pompka ma źle opisane kable i bałem się, że jak źle podłącze to generator impulswow w pompie ciepla zepsuje. Nie trzeba było.

Czerwony i czarny w pompce co ma być.

Opublikowano

przecież do modelu ae160 A czyli split nie podłączysz już drugiej pompki pwm bo jedna juz jest wpięta i nie ma możliwości podpiąć drugiej pwm

a najważniejsze pytanie po ch.... tam jest bufor