Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Serdecznie!!

Proszę czy ktoś ma sprawdzone ustawienia w nadzorze ? Palnik KIPI ( plum ) 

Chciałbym aby Kocioł pracował w nadzorze w zakresie 1kw do 1,6kw przez 60min bez zaniku PŁOMIENIA . 

Niestety teraz jesli zmienie tylko moc ( a nastawy te same) płomień po 10 min zanika. 

Chodzi mi o moc nadmuch /ciągu / czas cyklu

image.png.5bb3ae02564a117cfa4546ddab58f84f.png

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks
Opublikowano

Jak chcesz taką malutką moc, to sobie znicza wstaw do kotła. 

Opublikowano

Liczyłem że na tym forum są poważne odpowiedzi. Przecież plum dostarczył nam opcję modulacji mocy . U mnie jeśli każda z pętli osiągnie temp zadaną - wyłączają sie pompki . Następnie chciałbym żeby nadzór dozował czas w którym któraś z pętli się otworzy aby dogrzać pokój - stąd moje pytanie . 

Opublikowano

Najlepsze palniki pelletowe na świecie nie schodzą do 1kW, więc na jakie poważne odpowiedzi liczyłeś chcąc to zrobić w takim potworze, jak Kipi? Jest to niemożliwe, a efektywność tego palnika na małej mocy jest tak licha, że użytkownicy montują bufory, by palnik mógł pracować cyklicznie z dużą mocą.

Opublikowano

Chciałbyś to co jest raczej nie realne w tym palniku  spróbuj nadzór 2kw ,czas cyklu praca 60 -70 s dla nadzoru i nadmuch zmniejszaj doświadczalnie , może Ci się uda powodzenia.

Opublikowano

OK Panowie to już sensowne odp. Jeśli się nie da coś - odpowiedź jest taka jak wyżej. 

Nadzór 2kw działa bez żadnych problemów. Nadzór 1,8kw tez działa bez problemu ,ale poniżej 1,6kw już są problemy.

Btw w praktyce po procesie zamykania pętli co wychodzi lepiej - pompki na off czy całośc na off ?