Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.02.2026 o 18:51, Pjottter napisał(a):

Jak nowy to raczej nie powinno być problemu z kondensatorem ale można by go sprawdzić.

Prędkość zwiększa się gdy podaje opał czy podczas normalnej pracy? Pokaz jakie masz ustawienia wiatraka w trybie admina

W skali mam ustawione 16 do 26 a powietrze 5 do 55 , dmuchawa wpa06, nie ma znaczenia czy podaje czy nie,tak sobie raz doda gazu i za chwilę zwolni do minimum i później się ustabilizuje 

Opublikowano
W dniu 8.02.2026 o 18:21, irek1024 napisał(a):

Witam. Posiadam kocioł Malina 12kw z palnikiem sv200 i sterownik skzp-05 z sort 5.65 . Problem polega na złym wskazaniu spalania . Według sterownika spalanie znacznie niższe niż w rzeczywistości schodzi z zasobnika. Jak ustawić  potencjał . Według przesypu wychodzi mi 4.8kg/u a kaloryczność węgla 26-29Mj

Napewno masz oryginalny palnik SV-200?

Opublikowano

Porównując ze zdjęciami na stronie technix wygląda na orginalny. Na obudowie również jest odlew technix. Piec z tym palnikiem posiadam od 2019r tyle że chodził na skzp-02 bez problemu. Teraz zakupiłem skzp-05 i pojawił się problem. Myślę że znalazłem przyczynę ale to potestuje w weekend i wtedy dam znać. Mój palnik nie posiada zapalarki a chciał bym założyć. Może ktoś posiada zdjęcia jak jest montowana grzałka. Głównie chodzi jak to wygląda wewnątrz. Gdzie znajdę korektę czujnika cwu w soft 5.65

Opublikowano

A jaki palnik masz?

Opublikowano

Jakie czasy podawania paliwa ustawić min i max sterownik skzp05 palnik SV200 15-24  kociol 20KW 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam szybkie pytanie, czy sterownik obsługuje wentylator wyciągowy ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem sterownik SKZP-05 który będzie współpracował z tym niskim podajnikiem do pelletu, palnik to SV200 (kocioł to SKAMP PV-13). Pan z Timela doradził żeby ustawić ten sterownik w tryb SV300. Teraz mam pytanie czy ta zwłoka 2 sekund jest wystarczająca czy trzeba dokonać zmiany? Na razie jeszcze go nie zamontowałem więc nie patrzcie się na potencjał to ustawienia fabryczne.

20260502_170146[1].jpg

Edytowane przez grzegorz818
Opublikowano

Czy ktoś używa i mu działa ? na dole bufora mam 80 stopni, schładzanie ustawiam na 75 i powinno chyba zadziałać czyli włączyć pompę obiegową i otworzyć zawór, ale nic się nie dzieje, oprogramowanie najnowsze

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jakieś zmiany wprowadzili przez ten rok? Na stronie na dal wersja 5.67

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Taki mały problem z czujnikiem pogodowym.Temperatura na dworze 19.3* a na panelu pokazuje 24.3* Zjechałem z korektą jak na zdjęciu w panelu do maksimum -5 i więcej się nie da .Trochę za duża  różnica.Czy jest jakiś sposób jeszcze aby korekta była podobna z temperaturą na zewnątrz.Gdzieś jeszcze jest opcja aby to zmienić.Zauważyłem tą zmianę gdy sterownik wrócił po aktualizacji z Timela.Pokojowy pokazuje dobrze po małej korekcie.Wersja teraz co mam to SKZP-05S_V5.71_2026-06-03 a Panel V5.53 2023-10-30 i taka wersja panelu i sterownika ma zostać bo inaczej się nie wgra wersji zbliżonej do skzp-05 z 2026 roku.

20260822_130242.jpg

20260822_130256.jpg

Opublikowano

Nie wiem po co,ale przy 02 zawsze byly problemy z czujnikami pogodowymi.Zamienilem czujnik za nie orygynalny,bylo liepiej,ale beztak musialem robic korekty sezonowe,,bo w szkali calego sezonu zawsze bylo potrzebne korygowac.Kable do wydluženia užylem porzadne,može przymocowanie na rury grzewcze tež troche wplynelo na rezystencji.Najliepiej skorygowac w okoliciu zera i do swankowania potym dopasowac pogodowki...

Opublikowano

Jeżeli masz kabel przymocowany na rurę ktore sie grzeje to może mieć wpływ na pomiar. Rezystancja jest zależna od temp i tak działają czujniki wiec jak nagrzejesz przewód to zmienia sie jego rezystancja i pokazuje błędny pomiar 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Czy ktoś wie czy była aktualizacja oprogramowania, na stronie nadal widnieje 5.67?

Opublikowano

Jakieś wieści co zmienili, poprawili?

Opublikowano

No właśnie na stronie jest ostatni 5.67. Stąd pytanie, napisałem już do nich i mi podesłali ale na stronie nadal brak