Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sklep PGG - jak kupić opał?

Wiadomość dodana przez marcin,

O sposobie zakupu i dostępności opału proszę dyskutować w klubie Zakupy opału (PGG, Tauron i inne).

Temat jest zamknięty i nie będzie już aktualizowany. Dyskusja jest przeniesiona do klubu, do którego link znajdziesz powyżej.

Jeżeli nie jesteś w stanie zakupić opału na 99% wynika to z dwóch powodów: sklep nie wytrzymuje obciążenia lub towar został wcześniej wyprzedany. Jednym słowem zakup wymaga przysłowiowego łutu szczęścia.

Proszę o nie zakładanie na głównym forum nowych tematów o zakupie opału w PGG. Zostaje temat o jakości opału z PGG. Informacji proszę szukać w podanych poniżej linkach. 

---------------------------------

Wszelkie aktualne informacje znajdują się w sklepie pod adresami: 

https://sklep.pgg.pl/najczesciej-zadawane-pytania

https://sklep.pgg.pl/regulamin-sklepu

https://sklep.pgg.pl/kontakt

Oraz na forum:

A także jak ktoś ma więcej cierpliwości tematy z kosza:

O jakości opału:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, tgr napisał:

jest tu może ktos kto by chciał za mała opłatą pomóc w zakupie, nie mam juz czasu siedzieć i klikać a ze 3 tony chce kupić?

Nie da się kupić 3 t za jednym razem. Maksymalnie są dwie

5 godzin temu, Wungiel997 napisał:

Od tygodnia próbuje kupic i nic caly czas bledy. Wczesniej jakies 3 tygodnie temu kupowalo sie bez problemu.

Dwa pytania:

1.Czy udalo sie dzisiaj komus cos kupic?

2. W koszyku na pierwszym etapie gdy wybieramy miejscowosc i ona sie zaladuje juz to czy obok powinien byc zielony ptaszek tak jak np.przy kodzie pocztowym?

Tak ja kupiłam 2 t karlika. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale nie korzystam z komputera, a telefonu i internetu z abonament ( w sensie nie światłowód)

Opublikowano

Tak to jeszcze nigdy nie było..., żeby do 9 rano niczego nie wrzucili na PGG 🤔 Wczoraj kurier z PP powiedział mi podczas dostawy, że ciepłownie i elektrownio-ciepłownie wykupują wszystko z kopalni. 

PGG mogłoby łaskawie na stronie zamieścić komunikat, że ze względów gospodarczych piotytetowo zaopatrywana będzie infrastruktura krytyczna. 

Opublikowano

To z tym transportem i odbiór osobisty to bardzo zły pomysł. Za chwilę nic nie kupimy z bo handlarze, którzy mieszkają blisko kopalni będą brać na potęgę. 

Opublikowano

Mi się wydaje, że faktycznie moga się szykowac do oboru osobistego. Jeśli nie trzeba będzie stać w normalnej kolejce to np dla mnie opcja ok, bo kierowca wtedy weźmie za kurs, nie od tony. Ale ci z normalnej kolejki np to już terminy mają na lipiec... A u mnei mimo iż mieszkam na śląsku to ceny za luzem 1500-1600zł to norma, do workowanego (przez składy) trzeba doliczyć 200-300zł. Takie ceny były też w listopadzie, pottem spadek do 1300 luzem (najtańszy), teraz znowu 1500+ Niestety chyba trzeba będzie latem te 3-4 tony kupić, bo tyle mi schodzi na sezon ;/

Opublikowano

Jak sądzę ta możliwość zakupu węgla luzem na kopalni to będzie dodatkowo opcja. I dziś jest zamieszanie więc w ofercie sklepu nic nie ma. Workowany zostanie bo worki to przecież tylko dla detalistów; a nie wywalą tych linii workujących na złom. Ale kto tam wie...

Opublikowano

Według mnie w pewnym stopniu pomogłoby zmniejszenie aktualnego limitu dla odbiorców indywidualnych z 2 t na dobę, do np. 2t-5t w miesiącu.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Tyle że dali luzem 5t raz na 12miesiecy. Już widzę jak ludzie pojadą 500km po 5t węgla. Przecież to nie ma sensu. Niech lepiej dadzą więcej na stronie w workach i każdy będzie zadowolony. A nie puszczają jakąś medialna informacje tylko po to żeby pokazać jak to pgg sprawnie działa. Niech lepiej myślą jak więcej wydobyć i zrobić tak żeby było dłużej dostępne. 

Opublikowano

tak..... jak będzie można tak łatwo kupić ten eko luzem jak teraz i to jeszcze po 18 to z pewnością ułatwiają klientom... tym bardziej że z własnym odbiorem.... ciekawe jak z workowanymi bedzie, czy zmniejsza nakład

Opublikowano

Dostarczają w soboty?

Opublikowano

Informuję, że od tego momentu temat jest moderowany - będą zatwierdzane tylko wpisy zgodne z informacją zamieszczoną w pierwszym poście oraz w zielonej ramce nad tematem.

Opublikowano
3 godziny temu, Pomocyklimosz napisał:

distill jeszcze działa na pgg?

tak działa. 

tylko trzeba odpowiednio ustawic 🙂 

15 minut temu, mebel napisał:

Dostarczają w soboty?

tak mi dostarczyli 

• Lubię to 1
Opublikowano

Cześć, mam problem z zakupem 😀, (jak wszyscy), ale chciałem Was dopytać. Kupowałem poprzednimi sezonami dodając produkty od strony asortymentu. Piszecie, że lepiej od strony koszyka. Mnie się to nie udaje. Po przejściu do koszyka i podaniu powodu zwolnienia z akcyzy, nie mogę przejść dalej, nie pojawia się sposób dostawy??? O co chodzi? Dzięki za odpowiedź i wskazówki.

Opublikowano

Pojawia się Captcha przy częstym odświeżaniu strony

image.png.3849366971bdb13c4766367b008c6251.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.