Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eliks cena i wygląd.... termostaty przy rozdzielaczach sterowane z panelu na parterze i drugim piętrze 

Opublikowano

Jeśli sugerujesz się cena i wyglądem to idziesz w złą stronę. Podobnie ze sterowaniem. Ale rób jak uważasz, odpalaj podłogę od termostatu, oba obiegi, ja się nie wtrącam.

Opublikowano (edytowane)

Eliks i Sambor po prostu się nie znam. Jakbyście wy to zrobili na moim miejscu ? Zapłacę wam każde pieniądze ale mi doradźcie jak to powinno wyglądać od początku.... 

Edytowane przez Platinum
Opublikowano

Ostatnio liczyłem dom dla jednego Kolegi z forum i wyszło tam równe 10kW mocy grzejnej - pow 166m2.

Na ten moment co wiem jest instalacja rozkładana.

Jak chcesz płacić, najlepiej duuużo to pisz na priv.

Ale wracając do realiów - jestem w stanie pomóc, całkiem na poważnie , pisz na priv.

Opublikowano
Godzinę temu, Platinum napisał:

Eliks i Sambor po prostu się nie znam. Jakbyście wy to zrobili na moim miejscu ? Zapłacę wam każde pieniądze ale mi doradźcie jak to powinno wyglądać od początku.... 

Pisz do Sambora, on się tym zajmuje zawodowo.

Opublikowano
4 godziny temu, Platinum napisał:

Zapłacę wam każde pieniądze 

, a na kotle chcesz zaoszczędzić 🤪🤔

Opublikowano

Bufor dobra rzecz może być mniejszy ale zawsze bufor to bufor. Co do cudownych możliwości modulacji ... to jest takowe zjawisko. Jest jednakże małe ale podczas pracy w parametrach zbliżonych do progowych  zwłaszcza w dolnych zakresach sprawność kotła jest inna niż podana w opisie urządzenia. A zapewnienia jakie dostajemy to chyba są tak samo prawdziwe jak zapewnienia firmy VW o cudownych eko dieslach.

Opublikowano

Diesle są eko, a słynny "diesel gate" dotyczył wszystkich marek oprócz Forda.