Uzytkownik2 Opublikowano 7 Grudnia 2021 #1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Czy wezownica o powierzchni 4,2m2 w wymienniku 300l nie będzie za duza do pompy ciepła o mocy 10kW? Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor #3 Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) A nie wiem)Nie mam doświadczenia z PC Jestem na kupnie takiego wymiennika i pytam aby nie popełnić jakiejś głupoty a ta zabawka troszku kosztuje)Być może są jakieś ograniczenia co do wielkości wezownicy a mocy PC Albo spytam jeszcze inaczej czy np wymiennik z wezownica o pow 4,2 będzie lepszy od wymiennika z wezownica np 3,2?Czy z większa wezownica praca pompy na cele CWU będzie bardziej ekonomiczna? Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Uzytkownik2 Cytuj
sambor Opublikowano 7 Grudnia 2021 #4 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Sprawność wymiennika ciepła zależy, m.in. od wielkości powierzchni wymiennika - czyli teoretycznie im większa powierzchnia wymiany tym lepiej. 1 Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor #5 Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Bardzo dziękuje za cenna informacje Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Ryszard Proszę nie cytować ostatniego postu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi