Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem sterownik SKZP-05 który będzie współpracował z tym niskim podajnikiem do pelletu, palnik to SV200 (kocioł to SKAMP PV-13). Pan z Timela doradził żeby ustawić ten sterownik w tryb SV300. Teraz mam pytanie czy ta zwłoka 2 sekund jest wystarczająca czy trzeba dokonać zmiany? Na razie jeszcze go nie zamontowałem więc nie patrzcie się na potencjał to ustawienia fabryczne.

20260502_170146[1].jpg

Jak ustawić przesyp miedzy tymi podajnikami? Czy może ustawić ten sterownik pod palnik SV200. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Hej,

Mam problem z silnikiem, wyciekł olej i chyba pada kondensator. Nie rozkręcałem tego jeszcze ale może ktoś miał podobny problem i już zna rozwiązanie.

Jaki olej, czy to wina zewnętrznego uszczelnienia na obudowie czy problem jest dalej w przekładni od ślimaka? W tej przekładni jest obecnie mniej wiecej połowa oleju, tak mniej wiecej do połowy wału, tam chyba powinno być do "pełna"?

Co do kondensatora to mam podejrzenie ponieważ czasami do przodu się "zawiesza" po prostu nie chce iść ale jak każde mu się działać i przełączy na wsteczny bieg to ruszy i po ponownym włączeniu do przodu znowu działa przez jakiś czas. Czy to moze byc wina kondensatora jak podejrzewam czy coś jeszcze innego? 

Na szybko nie znalazłem konkretnie tego silnika w necie bez całego zestawu czy samych części, może ktoś ma zapisane namiary :)

20260925_180939.jpg

20260925_181004.jpg