Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3.7 tys.
  • Wyświetleń 770.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• rozpuszczam pellet i po wysuszeniu widzę z czego go sklejali. To dlatego że był kłopot z Barlinkiem. Na dnie palety były worki z zanieczyszczonym pelletem, czy było to celowe czy przypadek? tego

• Jestes w tym samym miejscu co ja gdy walczyłem z "dziwnymi" workami Barlinka (na dnie palety co chyba nie jest pojedynczym przypadkiem ), tez wtedy pytałem czy ustawia się kocioł pod pellet? Serwisant

• Nie chce prowadzić tu żadnej kryptoreklamy firmy, ale znajomy w kotle Kostrzewa przerabiał różne pellety i obecnie chwali "Wrona" (pewnie dopóki się nie zepsuje jakość). Jasny, czysty, nie pyli, spali

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Druga sprawa to czy jest dopływ powietrza do kotłowni bo jak nie ma to będą takie problemy przy dłuższej pracy.

Opublikowano

Zmiany które wczoraj wprowadzałeś nie powinny mieć wpływu na rozpalanie.

Edytowane przez pawellll

Opublikowano

Otwórz drzwi z pieca daj taśmę na zabezpieczenie żeby nie było rozszczelnienia pieca i odkręć klapkę z paleniska i zobaczysz czy zaczyna dymić przy rozpala i wtedy wykluczysz grzałkę. 

Edytowane przez gwint

Opublikowano

Tak wygląda palnik. Nie wiem czy tak powinien wyglądać... Piec odpalił przy trzecie zapałce dopiero.

IMG_20191130_105421.jpg

IMG_20191130_105502.jpg

IMG_20191130_105646.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Gunman napisał:

Druga sprawa to czy jest dopływ powietrza do kotłowni bo jak nie ma to będą takie problemy przy dłuższej pracy.

Dopływ powietrza mam ok.

Opublikowano

Jak wyczyścić ten ruszt? bo przy wygaszonym piecu to on jest chyba schowany.

Opublikowano

Ale na tych zdjęciach go nie ma, dopiero jak włączyłem rozpalanie to się wysunął. Czy można go jakoś ręcznie chować i wyciągać? np. gdybym chciał wyczyścić zapalnik i ruszt.

Opublikowano

Można, musisz się dostać do kotła od strony bocznej, pod zbiornik na pellet. Tam jest mechanizm od rusztu z wysprzęglikiem i wtedy ręcznie wysuwasz i wsuwasz.
A inny sposób to w sterowniku jest opcja ręcznej obsługi różnych rzeczy w tym rusztu ale to robi się elektrycznie i długo trwa.

Opublikowano

A w ten sposób: piec wygaszony, czyszczę palnik potem włączam rozpalanie i wtedy odłączam piec z sieci elektrycznej, czy wtedy ruszt się schowa?

Opublikowano

Każdy sposób jest dobry, tylko nie wiem dlaczego w postoju masz schowany ruszt.

Opublikowano

Z tym rusztem faktycznie dziwne, ja na postoju mam wsuniety, jedynie podczas czyszczenia sie wysuwa by popiół spadł do popielnika. Myślę że najlepiej przez menu serwisowe wejść i go wsunac, wysunąć, nie trwa to az tak długo ( cos kolo minuty)

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 minut temu, Gunman napisał:

Każdy sposób jest dobry, tylko nie wiem dlaczego w postoju masz schowany ruszt.

Na postoju to on jest wysunięty. Schowany jest wtedy gdy wygasiłem piec.

Opublikowano

Dla mnie postój i wygaszony kocioł to jedno i to samo.

Jeżeli ruszt źle działa to kocioł się nie rozpali, bo pellet zamiast na ruszcie wyląduje w popielniku.

Opublikowano
2 minuty temu, Gunman napisał:

Dla mnie postój i wygaszony kocioł to jedno i to samo.

Ale to nie to samo bo w postoju kocioł czuwa a jak go wygaszę to się wyłącza i może przy wyłączonym kotle ten ruszt się chowa?

Opublikowano

Ruszt chowa się tylko przy czyszczeniu palnika, rozpalaniu i wygaszaniu. I chowa się tylko na chwilę. W każdym innym stanie jest na swoim miejscu.

Chyba że nie poczekałeś do końca wygaszania, otworzyłeś drzwiczki i nie zdążył wrócić na swoje miejsce.

Opublikowano

Po zmianie histeryz na kotle 

Zadana 75histeryza 15

H1-11 h2-14

Kocioł kocioł ze 100%przechodzi na 50% i praktycznie dochodzi do mojej tm pokojowej 22stopni i sie wygasza a ta 30%h1czyli jest niepotrzebna czy mam za duze h2?

Opublikowano

Co to rusztu panowie mialem niedawno podobny problem ruszt sie otworzył i nie zamykał wykonywał tylko niewielki ruch zostal ogulnie w pozycji otwartej i piec nie startowal tylko pelet podczas rozpalania wpadał odrazu do popielnika.Zadzwonilem do serwisu i przez telefon mi powiedzieli abym wziął mlotek ,tak MŁOTEK :-) I OTWORZYŁ POPIELNIK I POSTUKAŁ OD SPODU W TEN POGRZEBACZ  KILKA RAZY BO TO POPULARNY PROBLEM .Zagwarantowal mi ze nic nie uszkodze , tak zrobilem i faktycznie pomoglo ale wizualnie wygladalo to dość czysto i nie widzialem aby cos fizycznie mialo go przyciąć ale jednak tak musialo byc . 

Opublikowano
4 godziny temu, Robson24 napisał:

Po zmianie histeryz na kotle 

Zadana 75histeryza 15

H1-11 h2-14

Kocioł kocioł ze 100%przechodzi na 50% i praktycznie dochodzi do mojej tm pokojowej 22stopni i sie wygasza a ta 30%h1czyli jest niepotrzebna czy mam za duze h2?

Zmniejsz temperaturę mieszacza