Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ferroli Biopellet Premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Lepiej to zrób bo za chwilę zostaniesz bez. 

• Odpowiedzi 813
  • Wyświetleń 241.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• @Braus proste, co nie? Lubie to! Dla ksiegowej, fryzjerki, nauczycielki itd. jak znalazl 😉

• A ja bym szukał czerwonego Ferroli żeby się nie męczyć.

• Przyjechała 12kw Ferroli Biopellet Premium jakaś taka zgrabniejsza miła dla oka. Biopellet Premium 18kw odpalony ale nie miałem czasu sprawdzić tego czyszczenia. Pracuje normalnie jak Pro, obsługa dot

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ok a zrobię to od prawej strony kotła? Tutaj mam lepszy dostęp, jest to strona gdzie jest zamontowane naczynie przeponowe w premium. Czyli robie to tak: odkręcam przewody przy płycie, odkręcam kluczem 10 rurkę i biorę się za pozycjonowanie zapalarki. Odkręcając imbus ustawiam ją tak żeby była na środku rurki. Delikatnie dokręcania imbus i montuje całość. Tak by to było? 

Opublikowano

Jeszcze kocioł odłącz z gniazdka :) 

Opublikowano
  • Autor

Rado widziałeś pogodowe w premium. 

Opublikowano

niestety nie :(

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czy da radę to ogarnać. Napewno jako czujnik zewnętrzny musi być jakiś NTC. 

Screenshot_20210105_105040.jpg

Czytając dalej widzę że można by bufor pogodowo zrobić. 

Edytowane przez pospisz

Opublikowano
11 minut temu, pospisz napisał:

Czytając dalej widzę że można by bufor pogodowo zrobić. 

Mam bufor na pogodówce - polecam

Opublikowano
  • Autor

W sumie to jest regulacja przepływu podobnie jak w duńskich kotlach NBE. Trzeba by ustawić krzywa na minimalnie więcej niż zapotrzebowanie i umieścić czujkę na wyjściu z bufora. Zaryzykował bym nawet umieścić ja na zasilaniu z kotła. Myślę że kocioł by modulował wtedy zgodnie z zapotrzebowaniem domu. 

Opublikowano

Witam panowie,

Mam problem, zostałem bez zapalarki, dom wychłodzony. Paliło bezpiecznik, wyjąłem grzałkę i okazała się być pęknięta.

Czy ktoś może doradzić jaką grzałkę mogę kupić na wczoraj żeby pasowała do Ferroli Biopellet Pro ?

Opublikowano

Rozpal rozpałką do grilla nie siedż w zimnym. Nasyp do koszyka garść pelletu z rozpałką, jak się zacznie palić zamknij komorę i wł kocioł. Przejdz na stałą pracę bez wygaszania.

Ja swojego przerobiłem od razu na taką. Jak pogrzebiesz znajdziesz trochę wpisów...

Trochę zdolności manualno-technicznych i pożegnasz problem zapalarki raz na zawsze.

https://allegro.pl/oferta/zapalarka-pellet-grzalka-ceramiczna-grzalka-psx-1-8848522661

Edytowane przez RadoRado

Opublikowano

Nie wiem co tam masz w instalacji. Ja u siebie zszedłem na małą moc i kocioł pyrka sobie cały czas. Opisz co tam masz, daj jakieś zdjęcie.

Masz trochę inny sterownik niż u mnie, ale jakoś coś wymyślimy. Jak masz sterowanie wygaszania kotła z termostatu?

Opublikowano
  • Autor

Może koniec problemu z zapalarkami w BioPellet Premium. Nowe mają lepiej zabezpieczone zakończenie wyjścia przewodów z zapalarki. W tym miejscu następował przeskok iskry, upalanie się przewodów i były przyczyną spalenia triaka w plycie głównej. 

IMG_20210113_143042.jpg

Opublikowano

@pospisz tak patrzę, to w razie draki ta z linku niżej powinna pasować idealnie? Przynajmniej część ceramiczna jest podobna, ale musiałbym znac wymiary tej oryginalnej z Premium...

https://allegro.pl/oferta/zapalarka-pellet-grzalka-ceramiczna-grzalka-psx-2-8847914513?reco_id=ee0114fe-55b2-11eb-aa24-000af7f5e410&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Opublikowano
  • Autor

Chyba ten sam link wstawiałem w temacie Pro.

Opublikowano

A to nawet nie wiedziałem, śledzę póki co ten wątek :)

Dzięki...

Opublikowano

To idealnie! :) 

Opublikowano

Czyli co do premiuma mozna śmiało kupować grzałeczke z allegro? Warto mieć w zapasie

Opublikowano

Na to wychodzi, że tak. Fajnie macie, ja musiałem trochę się nagimnastykować :)

Opublikowano

Witam mam pytanie gdzie w Premium znajduje się czujnik temperatury spalin

Opublikowano

W czerwonym Ferroli jest wpięty w wentylator wyciągowy, tutaj pewnie jest podobnie.

Opublikowano

Witam dzisiaj mój kocioł padł pokazał błąd ER 02 i nie można go odpalić testy wentylatora nic nie dają co ciekawe przy wygaszaniu wentylator pracuje normalnie w momencie rozpalania nie działa może ktoś coś poradzi.

Na wyświetlaczu jest napisane bezpieczeństwo wysokiego napięcia 2

Dodam jeszcze że przy odpaleniu wentylator zwiększa i zmniejsza obroty potem się zatrzymuje