YaroXylen Opublikowano 6 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Witam. Według mojej wiedzy żadna polska kopalnia nie wydobywa takiego węgla, a przynajmniej nie ma w swojej ofercie... Polskie węgle zaczynają się od 31,2.... kopalnie : Piast (Bieruń Wola), Ziemowit, Janina, Sobieski. Pozdrawiam.
DzonyZerg Opublikowano 7 Stycznia 2020 #3 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Poczytaj na tym forum recenzje markowych ekogroszkow bo z który kopalni dostaniesz węgiel to nawet same składy nie wiedzą. Nawet u nas na Śląsku tak bywa. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Gość berthold61 Opublikowano 7 Stycznia 2020 #4 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Ale ogólnie typ 31 i z dodatkowymi cyferkami oraz 32,2 to jeszcze tak zwane węgle płomienne potem już są gazowe oraz koksujące typ 33 to gazowo płomienny ale już typ 34 to koksujący i silnie koksujący typ 35 np kop Bielszowice , mnie udało się spalać z dobrym efektem egogroszek zrobiony własnoręcznie z węgla koksującego typ 34,2 o mocy 31Mj , płomienia nie było wcale ale żar niesamowity i spalanie mikroskopijne ale rozpalanie trzeba zaczynać zwykłym słabym ekogrochem .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.