Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ważne czy 25/40 czy 25/60 - ta pierwsza będzie lepsza, ale do tego potrzeba najważniejszego !

Tzw regulacji hydraulicznej, trudniejsza będzie przy pompie mocniejszej!

Więc kup 25/40 i zrób prawidłową regulację hydrauliczną - wtedy będą grzać prawidłowo wszystkie grzejniki.

Opublikowano
Ferro to też chińczyk i to jakościowo  gorszy niż ibo
Widziałem pompę chińczyka padła po 2 sezonach, u mnie ferro śmiga 5 lat i na razie nic się nie dzieje. Kilka dni temu kupowałem kuzynowi Wilo ( ok 400zl) maleństwo takie ale wykonanie porządne, bardzo cicha i sporo różnych opcji.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Grundfos i to taki nie energooszczędny to podziała i z 20 lat. Warto się za używkami rozglądnąć.

Opublikowano (edytowane)

https://allegro.pl/oferta/pompa-obiegowa-co-wilo-yonos-pico-2-0-25-40-25-1-4-7851381349

Edytowane przez CIHYMUR
Idę trochę popracować bo czas trwonię .
Opublikowano
Grundfos i to taki nie energooszczędny to podziała i z 20 lat. Warto się za używkami rozglądnąć.
Mas rację, mam 2 takie pompy jedna z 96 r chodzi do dziś,druga trochę młodsza także

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Podziele sie rowniez wiedza na temat pomp .. Przerobilem  Juz temat i powiem tak nie warto kupowac chinskich ja mialem problem ze piszczały a to sie nioslo po rurach ... Wiec sie wqr i kupilem uzywki. 2x Wilo stratos pico  i wilo yonos pico.. W smiesznych cenach... A jak brakuje $$ to szukaj uzywek cos markowego wilo grundfos lfp ale Niee chinczyki bo to strata kasy.