Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Potrzebuję pin do menu serwisowego. Sterownik to ecomax 920 (p1) do palnika platinum bio vg. Kod przyda się również innym

Znalazłem 2 działające kody:

1000 - podgląd ustawień serwisowych, niestety nie da się tam nic przestawić

1410 - wł/wył autoryzowany serwis, przedłuż serwis

Pozdrawiam

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

2061 - kasuj liczniki 

1978 - to samo, co 1948 w nowszych sterownikach

kodów jest ok. 20-30, trzeba ich szukać wśród ważnych wydarzeń historycznych lub z życia firmy np. 1978 to rok założenia, 1410 wiadomo, 1948 urodził się założyciel firmy, 2061 - odyseja kosmiczna (może ulubiona książka?)

Dlatego warto zarządzić narodowe szukanie kodów

Opublikowano
4 godziny temu, Marxx82 napisał:

2061 - odyseja kosmiczna (może ulubiona książka?)

Rok 2061 to planowana data wypuszczenia przez firmę pierwszego kotła prawidłowo spalającego pellet!

Czyli jeszcze trochę czasu mają.

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Szukam kodu do ustawienia palnika kostrzewa, 1948 działa, ale nie mam ustawień kotła, zapewne inny kod musi być. Jest zima a ja już 3 dni nie palilem, bo serwisant nie ma czasu a są święta jeszcze. 

Opublikowano

jakie ustawienia konkretnie szukasz?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, potrzebuje kody do ecomax 920-O touch, działają 1000, 1410, 2016, 1948, 2061, 0001. Ale jeszcze brakuje mi innych do reszty ustawiań. Ma ktoś może pełną listę?

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Widocznie pellet został wyprodukowany z gazów i jest w nim dużo tlenu i azotu.

Nie nagrzewa wody, gdyż promieniowanie słońca również na to nie pozwala. Trzeba by było sprawdzić ciśnienie w układzie czy jest w normie, jak jest za małe, to dobić. 

Przyczyn może być wiele lol.gif

Opublikowano
13 godzin temu, Pomocstary napisał:

Mam pytanie co zrobić jeśli piec ciągnie Pellet ale nie nagrzewa wody 

zmienić tryb "ciąganie" na tryb "spalanie".

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

Ponawiam pytanie o kody do ecoMax 920- .Przestawiłem rodzaj palnika używając kodów z forum, ale niestety sterownik nie uruchomi palnika. Po załączeniu nic się nie dzieje.  W trybie ręcznym wszystko działa.  

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.09.2018 o 12:37, tomekk napisał:

Nie mogę edytować, kolejny działający:

2016 - wybór palnika

1948 i 1410 tez dzialaja ale za wiele to nie daje

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam
Co prawda nie na pelet tylko na ekogroszek i nie od kostrzewy tylko z metal fach ale sterownik mam ten sam i u mnie działa też kod 0000 pozwala wejść do menu serwisowego niestety nie pełnego

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, kocioł "Mini Bio Luxury B" sterownik ecomax 920P1 TOUCH. Działa tylko kod 1000 do podglądu ustwień serwisowych i 1410 który pokazuje jakieś trzy opcje, Poza tymi nic nie wchodzi. Kocioł kupiony w maju 2021.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziś chciałem zalogować się do menu serwisowego z poziomu laptopa, przez econet i stare kody już nie działają!!! 1948 tylko przy kotle działa. Pół biedy, ale niewygodne to.

Zna ktoś nowe kody do sterownika z poziomu econet, PROSZĘ.

Swoją drogą to jednak żałosna firma jest...

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak ustawic sterownik plum 920 do spalania na ruszcie awaryjnym

• 5 miesięcy temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 11 miesięcy temu...