Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nierówne Spalanie W Palniku Ekoenergia 25Kw

tcw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Loren, czytam Twój post #44 piszesz przymykasz czopuch przy silnych wiatrach...przecież to nic nie daje , to tak jakbyś rurę wydechową w aucie przytkał. Też miałem problem w wietrzne dni i założyłem regulator ciągu kominowego i problem zniknął a kocioł pracuje bardziej stabilnie i nie wypuszcza ciepła w komin. Nie ma tzw straty kominowej polecam , bo z tym przymykaniem czopucha to trochę ryzykownepozdrawiam Rafał.a9c5454d41f738ac5f5b3e013437aa26.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Loren też bawiłem się wydajnością wentylatora i max.obrotami.Ale tych ustawień co piszesz" przerwa w podawaniu 50 sek, max przerwa w podawaniu 60 sek. min czas podawania 1 sek, max czas podawania 5 sek" to mnie nie widzę oczywiście w Pid, mam tylko wydajność podawania +-30 i tyle. Gdzie szukać tych nastaw, bo po uszczelnienie korony musiałem ostro kręcić w dół na wentylatorze z obrotami, Mój sterownik to Tech 480z pid

Opublikowano

Menu serwisowe 5162 = granulacja paliwa=gruba= min. praca podajnika

max. praca podajnika

min. przerwa podajnika

max.przerwa podajnika   itd. Tylko przed dokonywaniem zmian odpisz fabryczne ustawienia żeby móc przywrócić te, które chcesz a nie wszystkie naciskając opcję "ustawienia fabryczne".   

Opublikowano

Loren, czytam Twój post #44 piszesz przymykasz czopuch przy silnych wiatrach...przecież to nic nie daje , to tak jakbyś rurę wydechową w aucie przytkał. Też miałem problem w wietrzne dni i założyłem regulator ciągu kominowego i problem zniknął a kocioł pracuje bardziej stabilnie i nie wypuszcza ciepła w komin. Nie ma tzw straty kominowej polecam , bo z tym przymykaniem czopucha to trochę ryzykownepozdrawiam Rafał.

Bardzo ryzykowne, lepiej otworzyć, lub uchylić drzwiczki wyczystki komina.

Opublikowano

Ale co jest bardzo ryzykowne?...bo nie bardzo rozumiem , regulator ciągu kominowego jest ryzykowny? Dlaczego tak twierdzisz? Bardzo ryzykowne jest przymykanie czopucha tak jak kolega Lorlen to robi.

Opublikowano

Animus zdecydowanie nie zrozumiał cytowanej treści.

Przytykanie czopucha jest bardzo ryzykowne.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ale co jest bardzo ryzykowne?...bo nie bardzo rozumiem , regulator ciągu kominowego jest ryzykowny? Dlaczego tak twierdzisz? Bardzo ryzykowne jest przymykanie czopucha tak jak kolega Lorlen to robi.

Regulator ciągu kominowego jest dobrym rozwiązaniem, odniosłem się do  przymykania czopucha.  

A jak już coś pisać  o regulatorze ciągu kominowego to jedyna uwaga że  nie można zaniedbać czyszczenia konina.

Opublikowano

Dokładnie czystość komina to podstawa ...u mnie jest nowy komin systemowy fi 200 mm i czyściutki. Regulator założyłem też dlatego że komin przewymiarowany tzn do mojego kotła zalecana średnica to fi160 mm. Tak samo jak można przewymiarowac moc kotła to podobnie jest z kominem...co za dużo to niezdrowo . Pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie komin drugi sezon nie czyszczony. Zagladałem tam niedawno, nie ma specjalnie co czyścić ale pewnie omiotę na wiosnę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.