RedEd Opublikowano 11 Grudnia 2016 #201 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Witam Może ja wyjaśnię: ten algorytm jest prosty i skuteczny przede wszystkim tym, że można go ustawić dla każdego paliwa i poziomu mocy aby palił. A poza tym można kupić wersję beta i sprawdzić. Pozdrawiam RedEd Ps Każdy palnik ma swoją moc minimalną poniżej której już nie pali i tego się trzymajmy.
marw Opublikowano 11 Grudnia 2016 #202 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Beta za 350 zł. Lub w moim przypadku 500 zł trochę dużo jak za kota w worku. Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 11 Grudnia 2016 #203 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jakiego stera używasz obecnie ?
marw Opublikowano 11 Grudnia 2016 #204 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Iryd Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 11 Grudnia 2016 #205 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Czego mu brak, że rozglądasz się za innym ?
marw Opublikowano 11 Grudnia 2016 #206 Opublikowano 11 Grudnia 2016 To co ma robić robi w miarę dobrze. W prowadzeniu kotła trochę ruszt wodny przeszkadza. Może trochę bramki net brakuje no ale... A dlaczego obserwuje temat napisze Ci na pw. Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 12 Grudnia 2016 #207 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Nic nie napisałeś, a powiem Ci że zaciekawiłeś mnie :) RedEd mam rozumieć, że pellety też obsłuży ? Foty jakieś obiecywałeś jak gadaliśmy tydzień temu... tak, tak - brak czasu, rozumiem :P
Gość vmilo Opublikowano 14 Grudnia 2016 #208 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Żeby nie było, że ja nic nie wklejam. Nagrany w czasie podbijania mocy, z najniższą dynamiką. Troszkę się rozpędził i zwolnił - nie ma dużego zapotrzebowania póki co. https://youtu.be/J-Ir631XgY0
marcus312 Opublikowano 14 Grudnia 2016 #209 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Bardzo ładnie sie pali spokojnie bez przydymiania ,jest tez moze w algorytmie jakis przedmuch co jakis czas moze było by to pomocne do odpopielenia moze mniej by sie spiekał popioł z zarem przy gorszych paliwach :D
Gość vmilo Opublikowano 14 Grudnia 2016 #210 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Liczyłem, że będzie słychać jak pracuje dmuchawa, a jednak WPA07jest dość cicha :) Ostry przedmuch jest tylko przy rozruchu po postoju, w czasie palenia ciągłego jest zupełnie zbędny. Popcorn, który widać na palniku jest naprawdę wypalony i bardzo kruchy. Miałem do wyboru: albo sypki popiół z kawałkami koksu, albo ciut gorszy popiół, ale bez niedopałków. Paliwo to Jaret Plus.... wg mnie spala się gorzej niż prawdziwy Retopal.
bodziasty Opublikowano 14 Grudnia 2016 #211 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Jaką masz temperaturę spalin przy tak małej mocy ?
Gość vmilo Opublikowano 14 Grudnia 2016 #212 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zobacz :) Ten wyskok, to jak się w Polańskiego bawiłem :> https://esterownik.pl/device/12555
bodziasty Opublikowano 14 Grudnia 2016 #213 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Nie ma sprawiedliwości na tym świecie
Gość vmilo Opublikowano 14 Grudnia 2016 #214 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Jak nie ma jak jest... poczułem na pewnym forum, co to ręka sprawiedliwości :rolleyes:
energotop Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor #215 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zobacz :) Ten wyskok, to jak się w Polańskiego bawiłem :> https://esterownik.pl/device/12555 U mnie spaliny są podobne. Przy zapotrzebowaniu ok 4kw wahają się w przedziale 80-105st. Właśnie dojeżdżam groszek Chwałowice. Jak na to że nie mam przeciwzwoju pali się ładnie. Żadnych "dziwnych" form w popielniku ;) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
energotop Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor #216 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Jak nie ma jak jest... poczułem na pewnym forum, co to ręka sprawiedliwości :rolleyes:Ale teraz wielu ciekawych rzeczy się można tam dowiedzieć. Tworzone są nowe teorie dotyczące spalania ;). Nigdy nie za późno na naukę. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 14 Grudnia 2016 #217 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Oj tam... czepiasz się. Daj szansę balkoniarzom :P
bodziasty Opublikowano 14 Grudnia 2016 #218 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Świat należy do młodzieży. .......... niech się wykazują Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
energotop Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor #219 Opublikowano 14 Grudnia 2016 To dlaczego mnie tam nie ma ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 15 Grudnia 2016 #220 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zaczynam zauważać efekt dobrej zmiany na waszym dawnym forum es W dwóch innych miejscach w necie zaczynają się pojawiać opisy jakie to niebieskie strzały dobre, po 9lat bez najmniejszej awarii pracują Na dwóch nowy nick, po 4-5postów i strzała jest ok, spełnia wszystkie wymagania a trzeba uważać, bo Ci mali producenci, to są bardzo źli :)))))
energotop Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor #221 Opublikowano 15 Grudnia 2016 No a jak. Przecież nie ma lepszego na świecie z certyfikatem KOPCIUCHA. A dlaczego dobra zmiana została wprowadzona na ES? Za dużo dziur w palniku już wypłynęło a i pozytywnych opinii brakowało. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
energotop Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor #222 Opublikowano 15 Grudnia 2016 I czyżby czysteogrzewanie też promowało dobrą zmianę? Wystawiłem swoją opinię na temat swojego kotła i...cisza. Czyżby były przyjmowane tylko pozytywne opinie zgodne z opinią pomysłodawcy rankingu? Zresztą to nie mój problem. Ja się męcze już pięć lat więc już mam bliżej niż dalej ;). Inni dopiero w to wdepną. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 15 Grudnia 2016 #223 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Waco, masz wątpliwości co do rankingu na czyste ogrzewanie ? Ja mam swoje zdanie na temat właściciela wyrobione już dawno. Ale co... każdemu wolno pisać za firmowy kubek i kilka długopisów. Aaa... byłbym zapomniał, niebieski polar też.
Pieklorz Opublikowano 15 Grudnia 2016 #224 Opublikowano 15 Grudnia 2016 energotop przypadki wypadania dziur sa mi znane w większości palników (niestety) tj. zarówno dotyczą tych burnerów, co widac było na Waszym forum ale tak samo zdarzały sie w brucerach, np. koledze slaveta wymieniałem na palnik batory tak samo zdarzały się w ekoenergii (fotki moge wkleić), choć dzisiaj z biegiem lat muszę przyznać,że tu jednak najmniej, jak zaczęły sie kombinacje z modyfikacjami, brak informacji o zmianach, przypadki awarii, pękniętych ślimaków, zacząłem szukac czegoś lepszego.... i tak dochodzimy do appmd, tu niestety tez mam już parę przypadków tego samego sortu, choć przyznaję,że dotyczą tylko wcześniejszej wersji przed modyfikacją z całym korpusem. Na plus mogę tylko dodać zachowanie producenta i serwisu, 2przypadki 3letnich (rok po gwarancji) i jak dziura wypadła na zewnątrz to wymieniali bezpłatnie jako wadę odlewniczą. Statystycznie mam już jednak o 2zgłoszenia więcej jak przy ekoenergii Teraz mamy nowe palniki i na ich obrone przemawia zdecydowanie dobra jakość odlewu i dużo grubsze ścianki, mam tu na myśli palniki batory oraz technix, zobaczymy jednak za 3-4lata jak to będzie wyglądało
energotop Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor #225 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Dobra Pany to nie wątek o kopciuchach i palnikach ;). Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.