kurkylaib Opublikowano 21 Czerwca 2016 #1 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Witam wszystkich na forum Posiadam bojler 200 L z dwoma wężownicami do wężownicy nr 2 mam zamiar podłączyć pompę ciepła. Szukam pompy, która teraz ogrzewała by mi wodę? Proszę o poradę jaką wybrać?
czoper75 Opublikowano 22 Czerwca 2016 #2 Opublikowano 22 Czerwca 2016 druga wężownica jest do instalacji solarnej , nie do pompy ciepła
sambor Opublikowano 22 Czerwca 2016 #3 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Druga wężownica jest do drugiego źródła ciepła - czy to będzie solar czy kominek czy PC to jeden czort. PC do CWU ma Hewalex - PCWU 2,5kW, ale to pompa podłączana wprost pod zasobnik - grzeje wodę przez własny wymiennik płytowy. http://www.hewalex.pl/oferta/pompy-ciepla-pcwu-dla-cwu/pompa-ciepla-pcwu-25kw.html
kurkylaib Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor #4 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Super dzięki jednak można
kurkylaib Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor #5 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Super dzięki jednak można. A co sadzicie o takiej PC
kurkylaib Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor #6 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Druga wężownica jest do drugiego źródła ciepła - czy to będzie solar czy kominek czy PC to jeden czort. PC do CWU ma Hewalex - PCWU 2,5kW, ale to pompa podłączana wprost pod zasobnik - grzeje wodę przez własny wymiennik płytowy. http://www.hewalex.pl/oferta/pompy-ciepla-pcwu-dla-cwu/pompa-ciepla-pcwu-25kw.html Dzięki za pomoc ale cena dla mnie trochę za duża. Jeżeli jeszcze raz by mi Pan pomógł to będę wdzięczny mam pytanie do bojlera 200 do wężownicy nr 2 mam zamiar podłączyć pompę ciepła viessmann wärmepumpe l-02 Power input 0,9 KW heating capacity 2KW. Czy taka się sprawdzi ?
gondoljerzy Opublikowano 27 Czerwca 2016 #7 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Dosyć leciwe te Viesmanny, które rozpatrujesz. Ale jeśli wciąż działają, to może trochę jeszcze podziałają. P.S. Czynnik r502, przypadkiem nie został już wycofany z obrotu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.