Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Certyfikacja Kotłów Małej Mocy Na Paliwa Stałe - O Co Chodzi

ZawiJan99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

12 i 17kW z OTGiS z modulacja mocy na sterowaniach e-m

wyniki z 4pomiarów mieściły się w widełkach od 71 do 75%, emisje CO pod 1000mg/m3 (-pod 200jednostek, plus pod 100jednostek)

sam wiesz,że ręcznie dobierając wynik sprawności będzie bliski temu ze 100%, dobra retorta w ciepłej komorze spalania może się też wówczas zmieścić <500mg/m3 więc o kant tyłka takie badanie, którego w realu nie powtórzysz

Andrzeju, najpierw 100% a później 30%, które w/g normy ma być zmodulowane.

Chętnie zobaczyłbym raport z tych badań, abym wreszcie mógł zobaczyć, jak wyglądają takie prawidłowe.

Mnie to się chyba już nie przyda, ale innym bezsprzecznie tak.

Opublikowano

W znanym miejscu wklejalem ostatnio wynik z kotła domowego opalanego syfnym groszko-miałem i emisje CO mieściły się w klasie IV a ja w mrozy spalam tego cuda 60-65kg i nie zgadzam się z tym, że każdy palnik będzie wówczas kopcil

Ja tez wrecz sie nie chce  zgadzac zeby kazdy kopcił jednak zeby nie przydymiał musza byc spełnione pewne dogodne warunki  pracy a przychodzi taki moment ze zostaja zaburzone i wtedy mamy niepozadany efekt .Ja pale chwalowice pomieszane z typem 34,2 sprobuj tym popalic to dopiero sa rogi szukam jakiegos rozwiazania na to i najlepszy efekt daje ruchomy deflektor ktory ubija to co wyskoczy z palnika i wtedy pieknie sie pali .Tylko ze mnie chodzilo by o takie spalanie ktore dalo by sie skutecznie odizolowac oczyscic z calego swinstwa a na wymiennik puscic tylko czyste gorace spaliny wtedy mozliwe ze bylby czysty wymiennik  no i dobra klasa kotła  ;)  :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.