Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze gdzies zasysa lewe powietrze

Opublikowano

Nie, klapka szczelnie zamknięta. Mam zrobiony przewód dopowietrzający zasobnik, ale to nie powinno mieć wpływu. Spaliny przy 60% mocy kotła mają temp. 63 a przy 90% 67 stopni

Opublikowano

Odkrec i wyczesc dobrze czujnik spalin i oslone czujnika ktora jest wewnatrz czopucha tam zbiera sie duzo nalotu/ sadzy.

Opublikowano

wwojtek miałeś rację, czyściłem czujnik a nie wiedziałem o tej osłonie. Była pełna sadzy. Teraz wskazania są od 85-100 stopni. Dzięki

Opublikowano

Co najmniej raz na tydzień a z reguły co 3-4 dni

Opublikowano

Jak modyfikacje v3 sprawują się w obecnych temperaturach na zewnątrz?.

Opublikowano

U mnie jest bardzo dobrze kociołek mam ustawiony na 80% co prawda nie trzyma równo temp. ale jest ok :)

Popiołek luksus tylko jakoś go dużo może to wina węgla pale retopalem.

Czekam nieustannie na nowe aktualizacje :)

Opublikowano

U mnie tez lux. Obecnie mam na 70% reszta fabryczne i jest ok. Skacze miedzy 62-68 temp na 65. Dmucha ładnie i palnik zasypany. Ciekawe kiedy nowe akt. będą było by fajnie.wwoytek jak po zaspawaniu antyspalinowych jest poprawa?

Opublikowano

Musze coś zrobić ze sterowaniem podłogówką bo jak ustawie 33 to w łazience jest ciepło ale na dole gdzie jest całość podłogi musiałem rotametry skręcić ale i tak jest ciepło dzis 24,3 hehe upał:)

Opublikowano

Możecie polecić jakiś opał na wygrzanie podłogówki i pierwsze palenie na jesieni 2016? Czekam na piec i muszę od razu przygotować opał do rozpalenia pieca. 

Opublikowano
  W dniu 22.03.2016 o 17:41, Snoopi21898 napisał(a):

U mnie tez lux. Obecnie mam na 70% reszta fabryczne i jest ok. Skacze miedzy 62-68 temp na 65. Dmucha ładnie i palnik zasypany. Ciekawe kiedy nowe akt. będą było by fajnie.wwoytek jak po zaspawaniu antyspalinowych jest poprawa?

Jaki masz palnik, jakiej mocy
Opublikowano

Komfort Eko duo 15kw

Opublikowano
  W dniu 22.03.2016 o 17:44, Snoopi21898 napisał(a):

Musze coś zrobić ze sterowaniem podłogówką bo jak ustawie 33 to w łazience jest ciepło ale na dole gdzie jest całość podłogi musiałem rotametry skręcić ale i tak jest ciepło dzis 24,3 hehe upał:)

Sterownik pokojowy np salus + zawory termoelektryczne na pętlę.

Opublikowano (edytowane)

Drogo to wychodzi założył bym tylko na dole i w łazience. A można podpiąć ster techa pod ten sterownik do głowic?

Edytowane przez Snoopi21898
Opublikowano

Co drogo wychodzi, tygodniowka salusa 100zł + 50zł siłownik. Jak masz w pokoju 2 pętlę to wszystko 200zl. To drogo?

Opublikowano

Można podpiąć ale po co, bez sensu jest obniżać np krzywe na piecu sygnałem z salusa. Lepiej mieć każde pomieszczenie osobno sterowane, bo np od południa będzie inna temp.

Opublikowano

To było pytanie ?!? A nie odpowiedz

Opublikowano

A listwy nie potrzeba do napędu siłowników?

Opublikowano
  W dniu 22.03.2016 o 20:42, Snoopi21898 napisał(a):

Komfort Eko duo 15kw

W 15kW nie musiz zaslepiac tych otworow, tylko w 12kW zatkanie troche pomagalo na obnizenie temperatury podajnika ale w niewielkim stopniu, ja juz u siebie na 12kW rozwiazalem ten problem w inny prosty sposob. Teraz temp. rury pdajnika mam w przedziale 35 - 42 stopnie max.

Opublikowano

Ok. wiem że u mnie nie trzeba bo rura podajnika mi się nie zagrzewa, byłem ciekaw jak u ciebie bo wiem że walczyłeś cały czas z tym.

Pozdrawiam