Landcaster Opublikowano 2 Czerwca 2013 #1 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam czy ktoś zna jakiś dobry skład węgla we Wrocławiu? Interesuje mnie tylko porządny Eko groszek pakowany. W zeszłym sezonie brałem na tęczowej, ale szukam alternatywy aby porównać ceny. Pozdrawiam
mlodzieniec Opublikowano 4 Czerwca 2013 #2 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Dobry węgiel nie może być tani. Z tego co znalazłem, to na Tęczowej mają węgiel z KHW - osobiście też kupuję węgiel z tego holdingu i jest naprawdę dobra jakość, z tym że ja kupuje orzecha. Porównując ceny spojrzyj tez na parametry, zawartość popiołu, siarki i spiekalność. Jak zajrzałem na taniopal.pl to się przeraziłem, no niby taniej niż u mojego dystrybutora ale popiołu 14% wobec 6%, siarki 1,7% a mój ma deklarowane do 0,8%. Także nie zawsze warto kupować tanio, bo co z tego, jeśli z każdego worka 25 kg wyniesiesz 2 kg popiołu więcej niż z dobrego węgla? Masz teraz dobry groszek, ceny latem są niższe niż w sezonie - jeśli znajdziesz identyczny taniej to kup ale ja na Twoim miejscu bym nie zmieniał czegoś, co jest dobre.
Landcaster Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor #3 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Ostatnio kupiłem ekoret za 990 zł właśnie na tęczowej. Nie chcę kupować słabego węgla. Natomiast zdrowa konkurencja jest wskazana. W moim pytaniu chodziło mi bardziej o konkurencyjny skład a nie zmianę materiału.
mlodzieniec Opublikowano 4 Czerwca 2013 #4 Opublikowano 4 Czerwca 2013 W takim razie podzwoń po składach i dowiedz się jaki mają w ofercie, jakie parametry i cena, pamiętaj o spiekalności. Im mniejsza tym lepiej.
Gość lysy1l Opublikowano 4 Czerwca 2013 #5 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Pieklorz i Retopal worki 25kg - przedstawiciel Kompanii Węglowej: http://firma-elephant.pl/
Landcaster Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor #6 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Wielkie dzięki. A znacie może jakieś składy bliżej drogi na Trzebnice
Landcaster Opublikowano 17 Września 2013 Autor #7 Opublikowano 17 Września 2013 Kupiłem 3 tony pieklorza chwałowickiego (ognik zielony) 960 za tonę pakowany przez carbostal. Ktoś używa tego węgla. Jakie są wasze opinie?
Jurekk Opublikowano 3 Grudnia 2013 #8 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Polecam Wam https://www.facebook.com/pages/PHU-Polmet-Marian-Szyma%C5%84ski/1397638977120815 Firma rozwija się, ma dużo rodzaji opału. Kupowałem u nich teraz węgiel, zero miału nie zostaje dużo popiołu i w przeciwieństwie do węgli z wrocławskich składów dłużej sie żarzy. Transport daja gratis nawet do Wrocławia, ja najpierw brałem worek na próbę. Z tego co widziałem mają z KW Kazimierz-Juliusz z Wesołej i wielu innych. Kazimierza maja na wyłączność na dolnyśląsk. Polecam bo warto
Balzak Opublikowano 3 Grudnia 2013 #9 Opublikowano 3 Grudnia 2013 I tylko sie zarejstrowales żeby nam o tym powiedzieć. Coś mi pachne to reklama.
Jurekk Opublikowano 3 Grudnia 2013 #10 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Sam szukałem składu z dobrym sprawdzonym węglem i odwiedzałem rózne strony i tu też trafiłem na ten temat a że znalazłem dobry skład to tez tu dokonałem wpisu żeby i inni skorzystali. Nie wpadajmy w paranoje że wszędzie bombarduje nas samoreklama. Do tej pory brałem z Ołbińskiej we Wrocławiu i z Wintera tez z Wrocławia ale tam dostawałem dużo miału a węgiel był średni.
Juzef Opublikowano 3 Grudnia 2013 #11 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Co do Wintera, to ja nie mam zastrzeżeń. Dwa razy brałem orzech chwałowicki. Raz dostałem praktycznie samą kostkę, drugi raz już bliżej orzecha, ale też mieszanka. Węgiel mocarny. Tylko trudno rozdrobnić w razie potrzeby, bo twardy okrutnie. A miału zawsze coś jest, ale w granicach rozsądku. Od innego dostawcy spod miasta zdarzyło mi się raz ~150kg miału w 2 tonach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.