Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy zakup większego kotła niż zalecany ma sens

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez teres,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie. I jeszcze pytanie z innej beczki. Czy to normalne w przypadku Termeta, że nikt nie odpisuje na emaile, i nie odbiera telefonów? Jeśli mam kupić kocioł Termeta i potem za każdym razem gdy będę czegokolwiek potrzebować będę musiał jeździć 40 km w 1 stronę ( instalator / serwisant położony najbliżej mnie ) żeby coś załatwić, to średnio by mi się to uśmiechało i nie takiej ewentualnej współracy bym oczekiwał. 

Opublikowano
10 godzin temu, pablos83 napisał(a):

Czy to normalne w przypadku Termeta, że nikt nie odpisuje na emaile, i nie odbiera telefonów?

Tak, ale nie dzwonisz do Termeta, tylko do serwisanta w okolicy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.03.2024 o 15:29, teres napisał(a):

Masz kupić Termet Ecocondens Gold Plus 1 funkcyjny 20kW. Ma zakres mocy 3-20kW.

No i znów marudzę, ale mam powód niestety. Byłem w sklepie, który jednocześnie prowadzi serwis kotłów celem zamówienia tego Golda i pojawił się problem. A właściwie kilka. Mianowicie nie ma już Golda I w sprzedaży, są tylko Gold II ( mowa oczywiście o 20 kW ). Jednak sprzedawca zapytał mnie czemu upieram się przy Goldzie bo one są niby awaryjne i często je serwisuje. Zaproponował mi kocioł Defro DCG Smart 20 kW. Co mam o tym myśleć? 

Opublikowano

Może często serwisuje, bo dużo Termetów się sprzedaje. Defro Smart jest chyba od dwóch lat na rynku, więc niewiele o nim wiadomo jeżeli chodzi o awaryjność. Jednak trzeba przyznać, że ma fajny zakres modulacji i to nawet w wersji dwufunkcyjnej.

Opublikowano
W dniu 20.04.2024 o 16:41, h3nio napisał(a):

Jednak trzeba przyznać, że ma fajny zakres modulacji i to nawet w wersji dwufunkcyjnej.

I właśnie to też podkreślał sprzedawca który polecał mi Defro, a odradzał Termeta. Jednak tak jak pisał sambor kupię co mi polecono.

Opublikowano (edytowane)

Nie mam. Wczoraj złożyłem zamówienie na Termeta, więc temat został wyczerpany. Dziękuję Wam za pomoc w dokonaniu wyboru, mam nadzieję, że kocioł będzie spisywał się dobrze.

Edytowane przez pablos83
  • Zgadzam się 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Historii pt.  " Zakup kotła gazowego " ciąg dalszy. Jak już pisałem kilka dni temu zamówiłem poleconego przez Was Termeta. Kocioł przyjechał jednak uszkodzony ( podobno kurier miał wypadek ). Info nieweryfikowalne, ale wypadki się zdarzają więc może to i prawda. Kocioł nie został przeze mnie odebrany, przyjechał za 2 dni drugi, tym razem cały ale niekompletny. Po tym fakcie wymieniłem ze sprzedawcą " uprzejmości " i powiedziałem, że rezygnuję z zamówienia i proszę je anulować, ponieważ miałem już dość tego sprzedawcy i chciałem zakupić w innym miejscu. Jednak gość zaproponował mi inny kocioł, a mianowicie Buderus Logamax plus GB172i.2 15 w cenie Termeta. Co mam robić? Anulować i kupić Termeta w innym sklepie, czy kupić tego Buderusa ? 

Opublikowano (edytowane)

Coś kręci ten sprzedawca, ale jeżeli faktycznie Buderus byłby w cenie Termeta, to warto go kupić. Tylko sprawdź, czy w okolicy masz dostępny serwis.

Edytowane przez h3nio
Opublikowano

No właśnie też mi się wydaje, że coś kręci i szczerze mówiąc nawet na jego nową propozycję nie mam ochoty, ale skoro uważasz, że warto to może jednak się zdecyduję. Serwis jest blisko mnie, więc to nie problem. 

Link afiliacyjny

💰 Ile kosztuje kocioł gazowy z montażem?

Wyceny od firm w Twojej okolicy

Sprawdź wyceny