Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam piec atmos gs15 z sterownikiem acd03. Dziś czyściłem piec, później przeglądałem na sterowniku jaki mam ustawiony schemat hydrauliczne i klikałem w opcje test wyjść gdzie tam są wypisane urządzenia jakie są podłączone gdy się na którąś kliknie to dane urządzenie się włącza. Po całym tym sprawdzaniu Dolny czujnik przestał działać. Jak to naprawić?

Opublikowano

Wymienić czujnik lub sprawdzić jego podłączenie.
Chyba że ktoś coś aktywował a bufora nie ma i nie było.

Opublikowano

Jak to naprawić bo teraz już nic nie działa

17043068541603219252565401430533.jpg

Ja coś poprzestawialem na sterowniku. Bufor jest wcześnie było wszystko dobrze. Ja coś pozmieniałem w tym testowaniu wyjść

Teraz nie działa pompka na grzejniki i zawór trójdrożny. Jak wejdę w ten test wyjść i klikne na pozycję gdzie jest pompka na grzejniki to ona się włączy i działa ale gdy wyjdę z testu to już nie działa i tak jest z każdą rzeczą

Opublikowano

Próbowałeś najstarszej metody odłączając sterownik od prądu na 3-4 minuty?

Przy testowaniu wszelkich urządzeń to właśnie wybierasz wybrany element i sprawdzasz czy reaguje na polecenie włączenia. U Ciebie wszystko jest wyłączone. Wybierz i aktywuj. A najlepiej wyjdź w tej opcji.

Opublikowano

Jak pierwszy raz w to wszedłem to też było wszystko wyłączone. Bo jak tylko wejdę w ten test to wszystkke urządzenia się wyłączają. I mogę wybrać i się aktywować tylko jedną rzecz jednocześnie. I jak wyjdę to ona od razu się wyłącza

Narazie mam podłożone do pieca jak skończy się palić to odłącze sterownik. Dobrze że chociaż laddomat działa

Mam jeszcze opcje przywrócić ustawienia do ostatniej zapisanej kopi ustawień ale chyba takiej nie mam zrobionej. I jeszcze ustawienia fabryczne mogę przywrócić ale będzie trzeba od nowa ustawić schemat hydrauliczny

Zawór trójdrożny na testowaniu zamknie się do zera gdy wyjdę otwiera się na 100%

Opublikowano (edytowane)

Potrzebne gdzies aktywowac normalna prace sterownika-rozpalanie,rozpalone,tryb pracy,start,czy cos takiego.Przy wejsciu w tryb testowy sterownik sie uspi,bo gdyby pompka dzialala nadal w programie,czy 3d jakbys probowal...

Edytowane przez bercus
Opublikowano

Teraz został taki problem ze zawór trójdrożny działa na odwrót, na sterowniu jest informacja że on się zamyka a on w tym czasie się otwiera. To może być błędny kierunek serwonaoedu? Czy to nie to

Opublikowano

Wyłącz zasilanie i włącz ponownie. W ten sposób powinien wyjść z trybu testowego i wrócić do zadanych ustawień.

Zawór 3D zanim zacznie prawidłowo działać, robi test, więc się zamyka i otwiera, a potem ustawia według zadanych parametrów.

Opublikowano

Tu gdzie pisze siłownik otwiera się to powinno być że siłownik się zamyka jak to zmienić

17043127857522294740145982234764.jpg

Zmiana kierunku seronapedu może to zmienić?

Ta zmiana serwonapedu to będzie zmiana kierunku pompki?

17043136967448616000803528100946.jpg

17043138492235154007361669340652.jpg

Czy siłownika

Opublikowano

Przestawiłem MK1A z MK1B teraz działa dobrze już wszystko nie wiem czemu się to tak poprzestawialem. Ja tak sprawdzałem to w poszukiwaniu jak ustawić zawór trójdrożny bo często mam tak że on za wolno reaguje na temperaturę jaką ustawie na grzejniki 

IMG_20240103_212538.jpg