Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy ślimak ma przyjść w poniedziałek i wymienię, ale zobacz na stronie Defro jest zdjęcie tego co mi dobrali i tam też nie ma tego ząbka tylko wychodzi w porównaniu z moim, że końcówka jest z 1cm dłuższa...

Screenshot_2025-02-01-19-34-02-05_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg

Opublikowano

Na pewno dobrali dobrze,być może chodzi o tą końcówkę . Tak czy owak po wymianie problem powinien zniknąć.

Opublikowano

A co na hallotron do ślimaka. Hallotron to nadmuch a raczej modulacja nadmuchem.

Opublikowano

Niepotrzebnie wybiegasz w przyszłość, a poza tym nie kojarzysz faktów. Czujnik hallotronowy motoreduktora, jakby nie działał to by nie cofał, bo od tego jest. Chyba się zgodzisz z tym. A cofa bo występuje blokada ślimaka i tyle.

Opublikowano

O, ja się nie znam tylko już snuje różne domysły bo ogólnie mam trochę dość tego 😔 jeszcze wyczytałem że w Defro Sigma występuje ten błąd i coś jest do wymiany w sterowniku...ale to sprawdzać będę po wymianie ślimaka jak dalej będzie problem...

Opublikowano
2 godziny temu, pawel55555 napisał(a):

Rura wszytsko wyczyszczone.

Mogła się rura i ślimak wytrzeć i jest za szeroka szczelina między rurą i ślimakiem.

Opublikowano

Skoro działa w trybie ręcznym, to jak mogą to być przekaźniki?

Opublikowano

Bardzo ciekawa opcja. Po dociśnięciu ruszył... ciekawe dlaczego.

Opublikowano

Dziwna diagnoza, że przekaźnik winny temu że się załącza gdy nie powinien... a po ręcznym dociśnięciu działa (co to w ogóle znaczy że przekaźnik dociskasz ręcznie?). Nie wróżę tej naprawie sukcesu.