pawel55555 Opublikowano Sobota o 18:36 #26 Opublikowano Sobota o 18:36 Nowy ślimak ma przyjść w poniedziałek i wymienię, ale zobacz na stronie Defro jest zdjęcie tego co mi dobrali i tam też nie ma tego ząbka tylko wychodzi w porównaniu z moim, że końcówka jest z 1cm dłuższa... Cytuj
1mps Opublikowano Sobota o 18:55 #27 Opublikowano Sobota o 18:55 Na pewno dobrali dobrze,być może chodzi o tą końcówkę . Tak czy owak po wymianie problem powinien zniknąć. Cytuj
pawel55555 Opublikowano Sobota o 18:57 #28 Opublikowano Sobota o 18:57 Dam znać, ewentualnie nie wejść na co zwrócić uwagę w sterowniku? Może ten halotron? Cytuj
1mps Opublikowano Sobota o 19:34 #29 Opublikowano Sobota o 19:34 A co na hallotron do ślimaka. Hallotron to nadmuch a raczej modulacja nadmuchem. Cytuj
pawel55555 Opublikowano Sobota o 19:36 #30 Opublikowano Sobota o 19:36 (edytowane) W dniu 1.02.2025 o 20:34, 1mps napisał(a): A co na hallotron do ślimaka. Hallotron to nadmuch a raczej modulacja nadmuchem. O to mi chodzi https://sklep.defro.pl/Czujnik-hallotronowy-ABM-p137 Edytowane 13 godzin temu przez Ryszard Proszę nie cytować ostatniego postu Cytuj
1mps Opublikowano Sobota o 20:10 #31 Opublikowano Sobota o 20:10 Niepotrzebnie wybiegasz w przyszłość, a poza tym nie kojarzysz faktów. Czujnik hallotronowy motoreduktora, jakby nie działał to by nie cofał, bo od tego jest. Chyba się zgodzisz z tym. A cofa bo występuje blokada ślimaka i tyle. Cytuj
pawel55555 Opublikowano Sobota o 20:32 #32 Opublikowano Sobota o 20:32 O, ja się nie znam tylko już snuje różne domysły bo ogólnie mam trochę dość tego 😔 jeszcze wyczytałem że w Defro Sigma występuje ten błąd i coś jest do wymiany w sterowniku...ale to sprawdzać będę po wymianie ślimaka jak dalej będzie problem... Cytuj
Animus Opublikowano Sobota o 20:52 #33 Opublikowano Sobota o 20:52 2 godziny temu, pawel55555 napisał(a): Rura wszytsko wyczyszczone. Mogła się rura i ślimak wytrzeć i jest za szeroka szczelina między rurą i ślimakiem. Cytuj
pawel55555 Opublikowano Niedziela o 22:14 #34 Opublikowano Niedziela o 22:14 Rozebrałem sterownik i wychodzi mi że do wymiany będą dwa przekaźniki od podajnika przód i tył.... Jak wymienie dam znać czy pomogło. Dziwne, że do tej pory nikt tego nie opisał. Cytuj
Wello Opublikowano wczoraj o 05:16 #35 Opublikowano wczoraj o 05:16 Skoro działa w trybie ręcznym, to jak mogą to być przekaźniki? Cytuj
pawel55555 Opublikowano wczoraj o 05:40 #36 Opublikowano wczoraj o 05:40 Po 4 dniach wczoraj miał problem także na ręcznym bo dociśnięciu przekaźnika ruszał ale przekaźnik wydawał dziwny dźwięk. Cytuj
1mps Opublikowano 22 godziny temu #37 Opublikowano 22 godziny temu Bardzo ciekawa opcja. Po dociśnięciu ruszył... ciekawe dlaczego. Cytuj
nightwatch Opublikowano 21 godzin temu #38 Opublikowano 21 godzin temu Dziwna diagnoza, że przekaźnik winny temu że się załącza gdy nie powinien... a po ręcznym dociśnięciu działa (co to w ogóle znaczy że przekaźnik dociskasz ręcznie?). Nie wróżę tej naprawie sukcesu. Cytuj
pawel55555 Opublikowano 9 godzin temu #39 Opublikowano 9 godzin temu Jeden przekaźnik dobry, drugi całkowicie spalony (jutro dam zdjęcia) jutro popołudniu montaż sterownika zobaczymy co będzie.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi