Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie wiem, ale czy kobiety w ogóle zwracają na cokolwiek uwagę w aucie, czy też tylko tak moja najukochańsza z żon ma? Dzwoni do mnie wczoraj i mówi: kochanie, wiesz, właśnie chciałam jechać do domu po pracy i w oponie powietrza nie ma, nie wiem co się stało. Pomóż.

Opnona_IMG_20220225_083944.thumb.jpg.b7298bc44417024a53f51f93a50617a0.jpg

Drugi rant tej felgi wygląda podobnie. Dziurska w całym mieście. Ostatecznie okazało się, że jeszcze jedna felga pogięta była. Wcześniej pogięła jeszcze jedną.

No dobrze, u mechaniora wsiadam do samochodu żeby na podnośnik wjechać, próbuję wrzucić bieg i co jest? Normalnie jakbym sił nie miał. Drążek zmiany biegów chodzi jak zatopiony w jakiejś beczce smoły. Wstecznego wrzucić nie mogę. Pytam się żony czy miała jakieś problemy z biegami. A no tak, jakoś tak ciężko chodzą, no i wsteczny nie wchodzi, ale z wstecznego to ja nie korzystam. A długo już tak jest? Już jakiś czas, ale ciągle zapominam ci powiedzieć.

Ostatnio to samo zdanie usłyszałem, jak klocki się skończyły, hamulców prawie nie było, a próba hamowania kończyła się takim zgrzytem, że aż zęby bolały. I tutaj zamiast wymiany klocków, to wymiana też tarcz niestety była. No ale zapomniała powiedzieć.

Coś mi się zdaje, że będę musiał jakieś comiesięczne przeglądy w autku robić, bo mi się kobita normalnie zabije.

• Lubię to 1
Opublikowano

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2
Opublikowano
6 godzin temu, mkwapisz napisał:

Dzwoni do mnie wczoraj i mówi: kochanie, wiesz, właśnie chciałam jechać do domu po pracy i w oponie powietrza nie ma, nie wiem co się stało. Pomóż.

dać instrukcję obsługi, terminy przeglądów i zeszyt żeby mechanik wpisał...

oczywiście po osobistym odstawieniu auta na warsztat i doprowadzeniu do ładu..

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Heh..Posiadam serwis samochodowy.Sa dobre !!!!

To ten zly samochod sa zepsul.

Edytowane przez bercus
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Mąż jedzie na miejscu pasażera. Żona po dojechaniu na miejsce pyta:

- żona: kochanie jak mi poszło ?

- mąż: bardzo dobrze! 100% dziur zaliczonych 😀

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

To jeden z problemów. Do pracy jeżdżę praktycznie tę samą drogą co żona. Jak do tej pory przegrywam w felgach 3:0. Tylko cały czas mnie zastanawia, jak można nie zauważyć tak pokrzywionej felgi. Powód braku powietrza w kole był oczywisty, ale żona - no wiesz, nie wiem co się stało, że flak jest.

Żeby nie zmieniać kół w samochodzie, żona jeździ na całorocznych oponkach. Ponieważ wcześniej miałem dwa zestawy kół, to na szczęście w zapasie miałem 4 felgi. 2 nie nadają się do prostowania już, jedną da się zrobić i została jeszcze jedna dobra. W zasadzie to trzeba by miasto pozwać, tylko jak to udowodnić?

Opublikowano (edytowane)

To jest tak-ty prosto jedzesz,obserwujesz droge.Zonka jedze i jescze telefonuje,szuka czegos w torebce,przedziale i robi to wszystko zaraz.Samochod poskoczy,no ona nie wie,že to dziura jak grom byla w droze.

Edytowane przez bercus
Opublikowano

@mkwapisz wpadasz w dziurę, rozwalasz felgę, dzwonisz po policję, oni robią notkę, i już masz podstawy aby skarżyć administratora drogi. Jak odjechałeś z miejsca, to już ciężko to udowodnić.

Opublikowano
W dniu 25.02.2022 o 12:29, mkwapisz napisał:

Coś mi się zdaje, że będę musiał jakieś comiesięczne przeglądy w autku robić, bo mi się kobita normalnie zabije.

Napompuj jej powietrze premium i tyle 🙂 

Opublikowano

Z tego śmiać się można, ale kiedyś na jakimś forum czytałem dyskusję (całkiem na poważnie) na temat pompowania kół azotem, taką mieszanką 80%. Podobnież auta ciszej jeździły i opony się mniej zużywały. To taki dowcip jak o najbardziej niebezpiecznej substancji na ziemi, czyli monotlenku diwodoru

Opublikowano

W sumie to stalówka jeszcze jakoś pojedzie. Ta się rozleciała na asfaltowej drodze i to szczęście że przy około 60km/h. A to jest od V8 4.4l. 

Alu.jpg

Opublikowano

Takie guano, czy była prostowana bez obróbki cieplnej potem?

Opublikowano

Chińczyk zapewne.

Opublikowano (edytowane)

Salon Polska 2016 rok. Takie guano robią teraz w Bawarii. Nie chce mi się o tym pisać nawet. Silnik się wysrał po 160.000. Powiedzieli na serwisie zostaw pan 4 letniego parcha i weź nowego. Bez dalszego komentarza.

Aaaaa. Żeby nie było to nie moje ale w rodzinie

Edytowane przez daromega
Opublikowano

Wg KBA felga ma trzasnąć w krawężnik 80 km/h i utrzymać powietrze 3 min. Wierzyć mi się nie chce, że nienaprawiana obręcz tak strzeliła. Rajdowa magnezowa po 6 latach - może, ale z homologacją drogową?

Opublikowano

Jeszcze raz. Oryginał BMW z salonu. Tak załatwiają felgi runflaty. To nie jest odosobniony przypadek. Felg wymienionych jest już z osiem. To nie jest żyd co sukę za złotówkę do Berlina goni. Ktoś kto kupuje krowę (czytaj V8 w salonie za 3stówki) to ma i na łańcuch do tej krowy.

Opublikowano
5 minut temu, daromega napisał:

to ma i na łańcuch do tej krowy

To dobrze, bo jak zobaczyłem papierek ścierny to bałem się, że będzie to spawał.

Opublikowano
36 minut temu, daromega napisał:

Salon Polska 2016 rok. Takie guano robią teraz w Bawarii. Nie chce mi się o tym pisać nawet. Silnik się wysrał po 160.000. Powiedzieli na serwisie zostaw pan 4 letniego parcha i weź nowego. Bez dalszego komentarza.

Aaaaa. Żeby nie było to nie moje ale w rodzinie

To że auto niemieckie nie znaczy, że części w Niemczech robione. Pewnie do Hamburga przypłynęły kontenery prosto z samych Chin. To mniej więcej podobna sprawa jak polskie panele PV. Robione z chińskich komponentów na chińskich maszynach.

Opublikowano
14 minut temu, daromega napisał:

Tak załatwiają felgi runflaty

Od jakis 8 lat jezdze na RF w trzech samochodach. Nic takiego ani innego sie nie stalo. Stawialbym na cos innego.

Opublikowano

@HarryH

Jaki papier ścierny. To co widać to są ślady po tarczy co po niej jechała.

@PioBin

Masz V8 i sportowe zawieszenie ?

Opublikowano

Choćby Cię ironia w dupę kopnęła, to nie zauważysz. Jak nie zauważyłeś papieru ściernego

image.thumb.png.26f6874cd6178fbadd6e8c889d999045.png

Opublikowano

Wyjęli to gdzieś pracownicy na zakładzie pod halą stąd jakieś śmieci. Czy to papier ? Nie wiem. Nie warto tego ciągnąć.

Opublikowano
40 minut temu, daromega napisał:

Masz V8 i sportowe zawieszenie

Nie.

A producent auta dopuscil na montaz tego rodzaju ogumienie? Przyczyna musi byc jakas bo skoro gdzie indziej jest ok a tutaj mamy taki przypadek to warto sie zastanowić co jest przyczyna?

Opublikowano

Ostatnio robiłem A3  2016r wszędzie  oznaczenia china wykonanie bardzo oszczędne podwozie cieniutko powłok ochronnych lakier skromnie 120 mikronów .