Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sprzedam kocioł na ekogroszek Haizetechnik 48 kw z 2014 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sprzedam kocioł jak w tytule.Kocioł jest w stanie bardzo dobrym i technicznie i eksploatacyjnie (utrzymywana temperatura powrotu w kotle to 55*).Działa bez problemu ogrzewając halę warsztatu i biura .Ekogroszek jest wsypywany tylko suchy od początku  eksploatacji.Na jednym ze zdjeć poniżej widać skrzynię do suszenia i  jesli tylko był wilgotny to tam był suszony.Nie wymaga żadnych wymian części.Jest po przeglądzie w sierpniu 2021 r.Cały proces spalania steruje znany i lubiany bardzo sterownik Skzp-02.Sterownik w cenie kotła (sprzedaje razem z kotłem).Kocioł ze sterownikiem pracuje bez problemu w modulacji ciągłej.Na ruszcie wodnym dołożyłem 6 szt. żeliwnych sztabek - lepiej dopala się komora w kotle.Nad retortą zamontowałem solidny garnek żeliwny.Oryginalny deflektor też posiadam i oczywiście jest też w cenie razem.Kocioł nieczyszczony dwa tygodnie na ekogroszku Karlik 26 Mj (zdjęcie nr. 6 od lewej.O sterowniku można poczytać na forum info-ogrzewanie.pl lub u producenta Timel sterowniki.Kocioł sprzedam po tym sezonie grzewczym.Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem to może też obejrzeć go wcześniej jak pracuje i jak wygląda.Sprzedaję kocioł ponieważ zmieniam żródło ciepła .Od grudnia 2021 roku mam założone panele fotowoltaiczne i one spowodowały decyzję zmiany ogrzewania.Poniżej kilka zdjęć tego kotła.Cena  to 8.500 zł.Telefon kontaktowy 691-129-156 lub na moją skrzynkę forum.Odbiór osobisty.Oceniając ogólny stan kotła uważam że nikt nie powinien mieć z nim problemów.Jeśli ktoś chce więcej informacji to proszę pisać lub dzwonić od 8-ej do 17-ej.

20220119_122922.jpg

20220119_122952.jpg

20220119_123018.jpg

20220119_123038.jpg

20220119_123102.jpg

20220119_123129.jpg

20220119_123433.jpg

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks