Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Ten temat został zamknięty. Proszę o korzystanie z nowych tematów:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Info ze strony https://www.senat.gov.pl/aktualnoscilista/legislacja/art,14481,prace-w-komisjach-senackich-19-stycznia-2022-r-.html

Senatorowie opowiedzieli się za rozszerzeniem katalogu towarów i usług, objętych obniżką stawki podatku VAT do 8 proc., o węgiel i koks dla celów opałowych, o oleje napędowe do celów opałowych, o oleje opałowe i pozostałe paliwa opałowe. Poparli także poprawki zgłaszane przez Polską Organizację Gazu Płynnego, aby obniżoną stawką VAT objąć butle gazowe 11 kg i gaz zasilający instalacje zbiornikowe, z których korzystają do celów opałowych mieszkańcy małych miejscowości. Senatorowie opowiedzieli się także za skreśleniem przepisu zobowiązującego sprzedawców towarów i usług z obniżonym VAT do umieszczania w widocznym miejscu informacji o tym, że obniżony został podatek VAT od 1 lutego do 31 lipca br. na te towary i usługi, uznając to za zbędny zabieg propagandowy.

Najbliższe posiedzenie sejmu chyba 27-28.01.2022

Jeżeli zostanie przegłosowane to karlik będzie za około 780zł ! 

Edytowane przez melon81
dodanie: cena karlik
Opublikowano

W górnej części tematu dodałem komunikat (na zielonym tle) w którym będę dodawał często powtarzające się fakty. Pozwoli to uniknąć co kilka stron zadawania tych samych pytań. Jeżeli ktoś ma pomysł co tam mogę dodać proszę o wiadomość prywatną.

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2
  • Przydało się 1
Opublikowano
17 minut temu, marcin napisał:

Pozwoli to uniknąć co kilka stron zadawania tych samych pytań.

Teraz się trochę łatwiej. I wskazówki typu nie da się zrealizować zakupu mając więcej aniżeli 1 produkt w koszyku mogą być nieaktualne jako, że dostępność się poprawia.

Opublikowano

Bywały rzuty ok. 12? Nie wiem czy czekać teraz czy nastawić się na okolice 14?

Opublikowano
W dniu 15.11.2021 o 23:49, nesiasps napisał:

To nie dobrze… ;(( a dzwoni kurier wcześniej - może zdążę zmienić na odbiór osobisty  

Mi zadzwonił jak stał pod domem

Właśnie dotarł zamówiony 14.01.

Rozerwalam jeden worek i jest wilgotny, ale nie mokry.

IMG_20220124_121316361.jpg

Opublikowano (edytowane)

Jeśli rzeczywiście zatwierdza obniżkę VAT to wychodzi ok 910zl za tonę z przesyłką, 110zl taniej niż obecnie. Także zaraz ekogroszek będzie cały dzień dostępny na stronie 😄 aż do lutego. 

Edytowane przez kamis14
Opublikowano

Kilkanaście sekund przed 13:09 brakło Karlika

Opublikowano

NIe zdążyłem..

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, kamis14 napisał:

zatwierdza obniżkę VAT to wychodzi ok 910zl za tonę z przesyłką

1,08*890/1,23 + 130 transport.

23 minuty temu, Elka1983 napisał:

Rozerwalam jeden worek i jest wilgotny, ale nie mokry

Mimo wszystko odrobinę rosi w zasobniku. Warto otworzyć worek.

Edytowane przez digi
Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś wie ile razy Karolinka się pojawia? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Michu49 napisał:

Mam pytanie czy ktoś wie ile razy Karolinka się pojawia? 

Jak wyżej. Była tylko w styczniu na jeden dzień po tej przerwie technicznej i dopiero teraz się pojawiła.

Edytowane przez digi
Opublikowano

Podsumowując dzisiejszy dzień. 

Nieźle namieszali z dostępnością węgla🙉 Po pierwsze pojawiła się długo niewidziana Karolinka w zamian nie wrzucili w ogóle dzisiaj Pieklorza 🤨🤔 Ciekawe czym to spowodowane? Karlik był dostępny dziś tak długo, że należy zaznaczyć to na czerwono w kalendarzu 😉

Czyżby PGG przyjęło strategię, dziś nie wrzucimy Pieklorza, na jutro będzie więcej i dłużej dostępny wzorem Karlika z dnia dzisiejszego? 

Opublikowano

Może ma to jakiś cel. Większość z nas już się przyzwyczaiła czego ile jest, ile razy się pojawia. Teraz wszystko pozmieniali i trudniej jest przewidzieć ilość rzutów. Może to i lepiej. Karlik był dostępny długo, Karolinka również, więc była szansa zrobienia zakupów.

Opublikowano
4 minuty temu, Elka1983 napisał:

Jaki rodzaj płatności?

Ja wybieram zawsze tradycyjny i przechodzi. Jak wybierałam płatność 24, wiecznie mieliło i kończyło się odrzuceniem

Też zwykły i mieli i mieli cały czas 

Opublikowano
4 minuty temu, Rudolf10111 napisał:

Cały czas mieli !!

Jak nie zdążyłeś sfinalizować zanim przestał być dostępny to tak będzie.Na drugi raz jeśli nie przechodzi dalej po 5-7 sekundach to odświeżaj stronę. Rodzaj płatności nie ma znaczenia.

Jutro startujesz z koszyka

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.