Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Palnik Kipi + Ecoster 850 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z palnikiem Kipi oraz sterownikiem Ecoster 850 , problem polega na tym ze ustawiona mam temperature 70 stopni , ale za nim palnik dobije ta temperature , 7 razy sie rozpala , i w tej rurze w palniku kupe jest nie dopalonego peletu , pelet nie jest wysokiej jakosci ale ojciec posiada ten sam palnik i sterownik ten sam pelet i u niego takie problemy nie wystepuja , gdzie szukac rozwiazania tego problemu?

Opublikowano

Test wagi pelletu był robiony?

Opublikowano (edytowane)

Próg foto na ile jest ustawiony? 

Czy czasem w trakcie pracy nie zmniejsza się jasność płomienia? 

Edytowane przez Trener40
Opublikowano

Dziekuje za odpowiedzi test pelwtu zrobilem wyszlo mi 1970 g i tyle wpisalem , kalorycznosci nie znam jest to pelet no name ustawilem na 5.4 , co do plomienia nie wiem nigdy sie nie przygladalem czy zmienia sie jasnosc plomienia , a ten prog foto gdzie tego szukac ?

Opublikowano (edytowane)

Jak u ojca nie ma problemów z tym pelletem to wpisz jego ustawienia do sterownika.

Edytowane przez g69
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

Wprowadzilem ustawienia takie jak ma ojciec , zwazylem pelet ustawilem kalorycznosc 5.4 juz sie nie rozpala 7 razy ale problem jest taki ze ustawilne mam 70.stopni ale dochodzi do 57 i tak sobie stoi ta temperatura i nie moze dojsc do 70 , max moc kotla mam na 16 kw mieszkanie ma 80 m wiec mysle ze taka moc jest odpowiednia , co mozna ustawic zeby ta temperatura dobila do 70 ?

Opublikowano

Jaka moc średnia ? 

Jaki tryb pracy?

Jakie parametry H1  H2

Opublikowano (edytowane)

Przy FL palnik będzie pracował mocą maksymalną do zadanej na kotle.Gdy dojdzie do zadanej zejdzie na moc minimalną i się wyłączy jak przebije 5 stopni wyżej od zadanej na kotle.

Długo już pracuje z mocą maksymalną? 

Jaki rodzaj instalacji?

Co decyduje kiedy kocioł ma przejść w postój? Termostat?

Edytowane przez g69