Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie podoba mi się ta niska temp kotła. Ustaw histerezy takie jak ma @Giz.  Albo masz takie duże zapotrzebowanie na ciepło albo gdzieś ono ucieka, np. w komin.

Edytowane przez Gunman
Opublikowano
25 minut temu, grzes1974 napisał:

Od pewnego czasu praca w miarę się ustabilizowała

stan_aktualny5.jpg

Moim zdaniem fajnie wygląda. Jeszcze jak pogodowke podlaczysz, to zobaczysz. 

• Lubię to 1
Opublikowano

problem rozwiązałem, uszkodzony dolny czujnik bufora., wymieniony i działa 

Opublikowano
19 godzin temu, PITER38 napisał:

Mnie serwisant powiedzial ze taki problem jest wtedy gdy jest ustawione za dlugie podawanie peletu podczas spróbuj skrucic o kilka sekund i zobaczysz .

Dzięki kolego. Zauważyłem u mnie identyczny problem i zmniejszyłem podawanie ze 100 na 96 sekund i już jest ok. 

Opublikowano
2 godziny temu, grzes1974 napisał:

A dużo spalasz peletu?

Różnie, u nas jest chłodniej. W grudniu 41 worków, a np sobota - niedziela 2worki, ale temp - 15 do - 7

Opublikowano

Giz też tak masz jak ja na filmiku że 2 razy trzeba przestawić współczynnik temperatury pokojowej?

Opublikowano

Wiesz co, nie patrzę na liczniki. Przeważnie patrzę na wykresy. Ale teraz moduluje sporo 30/50. Zawszę zapominam spisać. Zrobię zdjęcie i jutro ponownie. Nie kasowałem ich.

27 minut temu, Żółty napisał:

@Giz jak się u Ciebie rozkłada praca dobowa? Po ile godzin na poszczególnych mocach? 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, gwint napisał:

Giz też tak masz jak ja na filmiku że 2 razy trzeba przestawić współczynnik temperatury pokojowej?

Kurcze, nie zwracałem na to uwagi. Ja mam tylko ustawiony do mieszacza 1, a do kotła mam pogodówkę wyłączoną(Ty też) i nie ustawiałem współczynnika. Teraz mam dogrzane, ale muszę to sprawdzić, bo faktycznie podnosi temp mieszacza, U mnie ostatnio jakoż na termostacie też niższa i jakby nie zwiększał

Edytowane przez Giz
Opublikowano
21 minut temu, Giz napisał:

Kurcze, nie zwracałem na to uwagi. Ja mam tylko ustawiony do mieszacza 1, a do kotła mam pogodówkę wyłączoną(Ty też) i nie ustawiałem współczynnika. Teraz mam dogrzane, ale muszę to sprawdzić, bo faktycznie podnosi temp mieszacza, U mnie ostatnio jakoż na termostacie też niższa i jakby nie zwiększał

tak do kotła pogodówka wyłączona