Andrzej_M_ Opublikowano 19 Marca 2020 #76 Opublikowano 19 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 14:23, Fozgas napisał: Zacząłem malować pokój… nie jestem fachowcem, więc to potrwa. Przy takiej robocie, fajnie byłoby posłuchać muzyki. ,,,, Widzę, że prace związane z przywróceniem wartości użytkowej pokoju przeszły u Ciebie już fazę brudną. Stąd na samym początku tematu towarzyszyły Ci utwory muzyczne o agresywnym i ciężkim brzmieniu. Teraz zapewne ściany pokoju dopieszczasz wizualnie i to widać oraz słychać, od dzisiejszego poranka. Dziękuje za dobry wybór, Orkiestra Manchester zagościła na stałe na mojej liście Spotify. Cytuj
gilal Opublikowano 19 Marca 2020 #77 Opublikowano 19 Marca 2020 58 minut temu, Trener40 napisał: Pewnie szukał wejścia USB albo slotu na kartę pamięci :) :) Gilal. Dawaj fotę :) :) a to jak już znalazł :) 1 Cytuj
Gość jacek61 Opublikowano 19 Marca 2020 #78 Opublikowano 19 Marca 2020 Wspomnień ciąg dalszy "Dziewczyna o perłowych włosach' w oryginale po węgiersku https://www.youtube.com/watch?v=SNLsmh_otYs Cytuj
sambor Opublikowano 19 Marca 2020 #79 Opublikowano 19 Marca 2020 Pamiętam płyty Omegi, kupowane spod lady w sklepie Ośrodka Kultury Węgierskiej przy placu Dzierżyńskiego w W-wie. Takie w metalowych kopertach - to był szał jeszcze był drugi zespół z Węgier - LOCOMOTIV GT. Cytuj
Gość Trener40 Opublikowano 19 Marca 2020 #80 Opublikowano 19 Marca 2020 Godzinę temu, gilal napisał: :) a to jak już znalazł :) Widać można się bawić bez dopalaczy :) Jesteś gdzieś na tym filmiku? :) Cytuj
gilal Opublikowano 19 Marca 2020 #81 Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) :) :) :) :) :) a zgadnij :) :) :) :) Edytowane 19 Marca 2020 przez gilal Cytuj
Fozgas Opublikowano 19 Marca 2020 Autor #82 Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Dziękuję „Andrzeju”. Masz przenikliwy umysł, więc mogę dodać jeszcze tylko to, o czym wszyscy remontowcy (amatorzy i zawodowcy), wiedzą: sprzątanie gorsze niż malowanie :) Ale to nic... Nie wiedziałem, że na pokładzie Forum jest dźwiękowiec. Znaleźć jeszcze czarodzieja od oświetlenia i można ruszać w świat. Po drodze przygarnąć kogoś, kto umie poruszać się na scenie; niekoniecznie śpiewać :) Ukłony dla „Jacka” :) Niełatwo odpowiedzieć… Edytowane 19 Marca 2020 przez Fozgas Cytuj
Hermogenes Opublikowano 19 Marca 2020 #83 Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Mówisz i masz Obstawa też się znajdzie Pozdrawiam Hermogenes Edytowane 19 Marca 2020 przez Hermogenes 1 Cytuj
Fozgas Opublikowano 20 Marca 2020 Autor #86 Opublikowano 20 Marca 2020 „Sambor” ustawił poranek; i dobrze – dziś pełne zanurzenie… wypłynę, najszybciej jutro wieczorem, więc jeśli macie jakieś pomysły muzyczne to zaproponujcie, proszę. ........................................................ Obstawa też się znajdzie Pozdrawiam Hermogenes Jeśli naszemu pokoleniu przyjdzie oglądać upadek republiki to niejednemu będzie potrzebna. Trzymam więc za słowo :) Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 20 Marca 2020 #87 Opublikowano 20 Marca 2020 Godzinę temu, Fozgas napisał: ,,,, wypłynę, najszybciej jutro wieczorem, więc jeśli macie jakieś pomysły muzyczne to zaproponujcie, proszę. ,,,, Gdy kota nie ma, to myszy harcują. Proponuje coś kojącego dla naszych uszu, czyli połączenie muzyki jazzowej i klasycznej. Temu wyzwaniu może sprostać tylko Charl du Plessis Trio. By zachęcić do słuchania tego typu muzyki, na początek zaproponuje kower Imagine Johna Lennona. 1 Cytuj
gmaj22 Opublikowano 20 Marca 2020 #90 Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) To i ja coś dorzucę. Jest też kawałek o "łodzi podwodnej" ;) Edytowane 20 Marca 2020 przez gmaj22 1 Cytuj
Gość Opublikowano 20 Marca 2020 #91 Opublikowano 20 Marca 2020 Jeszcze mnie w planach nie było,gdy wydano ten utwór,ale lubię czasem posłuchać sobie dawny starych piosenek zwłaszcza gdy wykonanie jest tak wspaniałe:) Cytuj
Hermogenes Opublikowano 20 Marca 2020 #92 Opublikowano 20 Marca 2020 To masz coś kolego Fozgas na remont Pozdrawiam Hermogenes 1 Cytuj
sambor Opublikowano 20 Marca 2020 #93 Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) 56 minut temu, Jamjestcichy napisał: zwłaszcza gdy wykonanie jest tak wspaniałe:) To wcale nie jest gorsze Edytowane 20 Marca 2020 przez sambor 1 Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 20 Marca 2020 #94 Opublikowano 20 Marca 2020 Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
gilal Opublikowano 20 Marca 2020 #95 Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Zajeb.... :) :) :) To też jest dobre :) :) :) Edytowane 20 Marca 2020 przez gilal 1 Cytuj
Gość Trener40 Opublikowano 20 Marca 2020 #96 Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) A tu kumpla syn próbuje swoich sił w Atlas Arena. Edytowane 20 Marca 2020 przez Trener40 Cytuj
Gość Opublikowano 20 Marca 2020 #97 Opublikowano 20 Marca 2020 Chłopak daje radę, szczególnie, że śpiewa w niesprzyjającym ku temu terenie. Nawet "najlepsi" artyści, którzy wspaniale brzmią w profesjonalnym studio, "klękają" na koncercie na wolnym powietrzu czy stadionie i brzmią wtedy jak przysłowiowy Kowalski w trakcie golenia. Nie umiem wstawiać tych linków z youtuba, ale co powiecie na Phila Collinsa: Jesus he knows me, albo Easy lover? Nadałoby się do tej playlisty do malowania pokoju? Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 20 Marca 2020 #98 Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Miałem przygotowaną dla szanownych koleżanek i kolegów wieczorną niespodziankę muzyczną, coś w stylu kołysanki na dobranoc. Dwóch kolegów mi ją spaliło, nad czym mocno ubolewam. Przejdźmy do sedna. Utalentowanych muzyków z Charl du Plessis Trio w poprzednim moim poście już przedstawiłem. Założycielem grupy jest urodzony w RPA Charl Petrus du Plessis. W RPA urodził się także Wouter Kellerman flecista i kompozytor. To była tylko kwestia czasu, by drogi tych utalentowanych muzyków w pewnym momencie zeszły się razem. No i poczęli. Cover Bohemian Rhapsody Freddiego Mercury'ego. Edytowane 20 Marca 2020 przez Andrzej_M_ 2 Cytuj
Gość Opublikowano 20 Marca 2020 #99 Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Może kontynuując w pewien sposób myśl Andrzeja... Trochę zapomniana artystka. Edytowane 20 Marca 2020 przez Gość Cytuj
Gość Opublikowano 20 Marca 2020 #100 Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Jeśli pozwolicie, ostatni raz ponudzę... Moim zdaniem, najlepsza wersja tego utworu. Jeśli ktoś lubi Dire Straits lub Pink Floyd, powinna się spodobać. P.S. Dzięki @Fozgas za ten temat, w którym nie ma polityki, przytyków itp. Edytowane 20 Marca 2020 przez Gość Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi