Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W najbliższym czasie będę wymieniał kocioł na nowy. W tym nowym krućce przyłączeniowe są wyżej niż w starym. w załącziku przedstawiłem istniejącą instalacje po lewej i nową jaką chcę wykonać po prawej.

Proszę o opinię czy będzię ta instalacja pracować grawitacyjnie podczas przerwy w dostawie prądu ?? W projekcie mam zawór 4 d.Czy zamontować moze 3d albo wogóle nie montować??

Jeżeli nie to proszę o sugesię jak można by to połączyć. Z góry dziękuję.Pozdrawiam.

post-5804-1247830623_thumb.jpg

Opublikowano

Dodam jeszcze zdjęcia jak wygląda obecne połączenie kotła.Jak wspominalem w nowym kotlke krućce będą wyżej może ktoś ma pomysł jak to zmiescić :mellow:

post-5804-1247853796_thumb.jpg

post-5804-1247853816_thumb.jpg

post-5804-1247853831_thumb.jpg

Opublikowano
Witam. W najbliższym czasie będę wymieniał kocioł na nowy. W tym nowym krućce przyłączeniowe są wyżej niż w starym. w załącziku przedstawiłem istniejącą instalacje po lewej i nową jaką chcę wykonać po prawej.

Proszę o opinię czy będzię ta instalacja pracować grawitacyjnie podczas przerwy w dostawie prądu ?? W projekcie mam zawór 4 d.Czy zamontować moze 3d albo wogóle nie montować??

Jeżeli nie to proszę o sugesię jak można by to połączyć. Z góry dziękuję.Pozdrawiam.

połącz to jeszcze raz i zlikwidój bramki i syfony i ocenimy czy zadziała

Opublikowano

co mam połączyc jeszcze raz i jakie bramki i syfony mam polikwidowac ??

zdjecia powyzej są zdjęciami obecnego pieca.Nowy bedzie zamontowany niebawem.

Opublikowano

no bramki..... woda grawitacyjnie nielubi takich rozwiazań ,powiedz mi jeszcze czy ten kocioł jest w piwnicy i grzejniki sa nad kotłem czy na poziomie kotła też

Opublikowano

to za zaworem 4d rurociag zrob tak aby od zaworu do pompy nie było zejscia w doł i tyle ,a tak na marginesie to co jest powodem zastosowania tego zaworu warunki gwarancji ,czy komfort

?