MiastoTG Opublikowano 17 Lipca 2009 #1 Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam. W najbliższym czasie będę wymieniał kocioł na nowy. W tym nowym krućce przyłączeniowe są wyżej niż w starym. w załącziku przedstawiłem istniejącą instalacje po lewej i nową jaką chcę wykonać po prawej. Proszę o opinię czy będzię ta instalacja pracować grawitacyjnie podczas przerwy w dostawie prądu ?? W projekcie mam zawór 4 d.Czy zamontować moze 3d albo wogóle nie montować?? Jeżeli nie to proszę o sugesię jak można by to połączyć. Z góry dziękuję.Pozdrawiam. Cytuj
MiastoTG Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor #2 Opublikowano 17 Lipca 2009 Dodam jeszcze zdjęcia jak wygląda obecne połączenie kotła.Jak wspominalem w nowym kotlke krućce będą wyżej może ktoś ma pomysł jak to zmiescić :mellow: Cytuj
MiastoTG Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor #3 Opublikowano 18 Lipca 2009 :mellow: nie sądziłem iż będzie to tak trudne zagadnienia. 2 dni żadnego odzewu :o Cytuj
automatyk Opublikowano 19 Lipca 2009 #4 Opublikowano 19 Lipca 2009 Witam. W najbliższym czasie będę wymieniał kocioł na nowy. W tym nowym krućce przyłączeniowe są wyżej niż w starym. w załącziku przedstawiłem istniejącą instalacje po lewej i nową jaką chcę wykonać po prawej.Proszę o opinię czy będzię ta instalacja pracować grawitacyjnie podczas przerwy w dostawie prądu ?? W projekcie mam zawór 4 d.Czy zamontować moze 3d albo wogóle nie montować?? Jeżeli nie to proszę o sugesię jak można by to połączyć. Z góry dziękuję.Pozdrawiam. połącz to jeszcze raz i zlikwidój bramki i syfony i ocenimy czy zadziała Cytuj
MiastoTG Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor #5 Opublikowano 19 Lipca 2009 co mam połączyc jeszcze raz i jakie bramki i syfony mam polikwidowac ?? zdjecia powyzej są zdjęciami obecnego pieca.Nowy bedzie zamontowany niebawem. Cytuj
automatyk Opublikowano 19 Lipca 2009 #6 Opublikowano 19 Lipca 2009 no bramki..... woda grawitacyjnie nielubi takich rozwiazań ,powiedz mi jeszcze czy ten kocioł jest w piwnicy i grzejniki sa nad kotłem czy na poziomie kotła też Cytuj
automatyk Opublikowano 19 Lipca 2009 #8 Opublikowano 19 Lipca 2009 to za zaworem 4d rurociag zrob tak aby od zaworu do pompy nie było zejscia w doł i tyle ,a tak na marginesie to co jest powodem zastosowania tego zaworu warunki gwarancji ,czy komfort ? Cytuj
MiastoTG Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor #9 Opublikowano 20 Lipca 2009 tak pisze w instrukcji pieca ze warto podłączyć. nie bedzie grzany bojler zmienilem koncepcje i dam 3 d Cytuj
MiastoTG Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor #10 Opublikowano 20 Lipca 2009 a główna rzecz jaka mnie intersuje czy powrót moze isc tak pod górke?? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 20 Lipca 2009 #11 Opublikowano 20 Lipca 2009 Powrót może iść pod górkę pod warunkiem , że będzie możliwe jego odpowietrzenie. Cytuj
MiastoTG Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor #12 Opublikowano 20 Lipca 2009 w planie mam zastosowac odp wietrznik autowatyczny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi