Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapomniałem o grupie, a bypass do atv to za przeponowka. To ok. Masz chyba termostaty ustawione w punkt bo dziwne że nie chce przegrzać pomieszczeń przy tej temperaturze przepływu. Możliwe że to dobry pomysł żeby nie dochodziło do częstych odpaleń. Gratulacje. 

Opublikowano

Widzisz Tomek, z ATV też może ładnie działać :-)

Opublikowano

Sprzęgło, równoważenie hydrauliczne i wspomaganie atv, byppas dogrzewanie atv pierwotne i jest ciągle otwarty co daje fajna pracę. Drugą rzeczą korzystna  atv jest zabezpieczenie przed tymi "mądrzejszymi" bez obrazy tylko, nie mam nic do kolegi @mirekx. Tylko zaczynam w to wierzyć bo użytkownik kotła mówi zawsze tak, tak rozumiem 65-70 na kotle. Wychodzisz za próg a on ustawia 55 i robi się wiadomo co. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano
Godzinę temu, pospisz napisał:

Trzeba dodać w opcjach ekranu. 

Mimo wszystko chciałbym zobaczyć odczyt czujnika płomienia, gdy kocioł pracuje na 1,1 kW. Nie sądzę, żeby było zawsze 100% płomienia, jeśli tak jest to chylę czoła...

Opublikowano

Możesz sam uruchomić w trybie podglądu. System-ekran i wybierasz co ma być wyświetlane. 

Ps. Sorry w menu na dole jest od razu ekran przy podglądzie z telefonu. Z komputera tak jak pisałem wcześniej. 

Opublikowano

Przypisałem na pozycji 1 foto sensor i d... blada...

Opublikowano

Właśnie też to zrobiłem możliwe że z telefonu jest zablokowane lub akurat to jest zablokowane z poziomu podglądu. @mirekx zamień w ekran druga pozycje z moc bo się dubluje na fotodioda z poziomu administratora. 

Opublikowano (edytowane)

Otwórz drugie z lewej i zmień na fotodioda 

System ekran zobacz. 

Edytowane przez pospisz
Opublikowano

Byłeś system ekran. 

Screenshot_20201031_153644_com.android.chrome.jpg

Faktycznie jest u Ciebie na 4 pozycji ale jej nie wyświetla. 

U sąsiada też nie pokazuje na V16. 

Screenshot_20201031_154023_com.android.chrome.jpg

Opublikowano (edytowane)

O jakiej wartości masz ten ATV

Screenshot_20201031_200922.jpg

Zobacz co się dzieje kocioł od 4 godzin chodzi sobie na krótkim obiegu czyli bypassie atv, spala pellet, domu nie grzeje i wszyscy jesteśmy szczęśliwi że zszedł do 1,1 kw. Podnieś w menu kocioł temperaturę minimalną powrotu 5 stopni wyżej niż jest nominalna zaworu. 

Edytowane przez pospisz
Opublikowano

Wpisz 55 w temperaturę minimalną powrotu, moim zdaniem popracuje godzinę i się wygasi. Z mocą i tak zejdzie. 

Opublikowano (edytowane)

Menu - kocioł - minimalna temperatura powrotu - 55.

Edytowane przez pospisz
Opublikowano

Widzę, zobaczymy czy ruszy. Zlad na instalacji coraz zimniejszy ale mieszacz jeszcze daje rade to regulować. 

Ruszył to ok. 

Link afiliacyjny

🔥 Szukasz instalatora kotła gazowego?

Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Porównaj oferty