Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zrobiłem instalacje pod kocioł do rozdzielacza, wszystko działa pieknie tylko powrót mi nie wraca, próbowałem wszystkiego co potrafie, prosze o jakąś wskazówkę może o czymś zapomniałem z góry dziękuję i pozdrawiam a tu zdjecie 

poprawa.jpg

Edytowane przez Ryszard
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zapomniałem dodać że zainstalowany jest zawór 4d, przed pompa dodałemjeszcze automatyczny odpowietrznik napełniałem grzejniki od powrotu, czyściłem filtry, kryzowałem i temperatura gzejnikow nie jest zadowalajaca i za tym idzie powrót zimny 

Opublikowano

Jak masz rozdzielacz i odpowietrznik to pomiędzy powrotem a zasilaniem jest połączenie ??? Daj lepsze zdjęcia

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Odpowietrznik automat.nie może być przed pompą.Trzeba dołożyć pompę na powrocie pomiędzy 4D a kotłem

Zawór różnicowy możesz sobie darować.Kocioł w układzie zamkniętym,jest zamontowane urządzenie schładzajace i ZB?

Edytowane przez odpowietrznik
Opublikowano

dlatego dałem automat przed pompa ponieważ miałem problem tam a listwa nie chciała odpowietrzyć mi

Opublikowano

Brak zaworu zwrotnego przy zespole pompowe różnicowym a przy tym przekroju rur zawór różnicowy raczej nie będzie spełniał swojej roli

Opublikowano (edytowane)

ale nawet jak go zakręce ? mówisz o zaworze zwrotnym za pompa co?

Edytowane przez Interek
Opublikowano (edytowane)

Przy takim podłączeniu różnicówki pompa miesza wodę daj zawór jak kolega pisal

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

Dokładnie tam gdzie zaznaczone kierunek przepływu wody do pieca ją tą pompę mam jeszcze sterowana termostatem ale nie jest to konieczne

Opublikowano

Zamontuj najpierw pompę jeśli pompy nie będą się zakłócać nie ma konieczności montażu zaworu zwrotnego