Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Zaworem 3D

mader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zrobione ogrzewanie podlogowe 8 sekcji po 80-90 m poszlo 700metrow pexy.Przeplywy ustawione 1,5-2L na minute. Zamontowany zawor 3d termostatyczny afrizo 20-43* I teraz problem.Wydaje mi sie za ten zawor jest uszkodzony, bo woda ktora wplywa ma max 30* a zawor jest otwarty maxymalnie na 43*.Jakies pomysly ?

post-61853-0-46769300-1479630927_thumb.png

Opublikowano

A jest dobrze podpięty ten zawór?? Widziałem już jak instalator montował go mówiąc że oznaczenie C to ciepła woda

Opublikowano

Dobrze jest podpjety.Moze przy takiej ilosci pexy powinien byc montowany jakis inny zawor ? Co lepsze u mojego znajomego jest zalozony taki zawor pierwszej generacji i puszcza wode 50*

post-61853-0-94926300-1479631963_thumb.jpg

Opublikowano

Trzaba było zamontować ATM 561 Kvs 2,5

Odpowiednik Twojego zaworu w ESBE czyli VTA 322 jest do <50m2 podłogi tylko też producent podaje te dane trochę bez sensu wszak to 50m2 może być o rozstawie 10cm a równie dobrze 30cm ;) powinien podac ile metrów rury można położyć dla danego zaworu byłoby wiarygodniej

Opublikowano

Zaworu nie ma na wlocie zimnej wody do 3d. Jest tylko rura 32pp na srubunku.Sugerujesz ze ciagnie za duzo zimnej wody, zamiast cieplej i trzeba przydlawic mu doplyw zimnej wody ?

Opublikowano

Moze mi go wymienia na ATM 561 Kvs 2,5 1'' . Teraz dla wszelkiej pewnosci wezme 35-60* Najwyzej bedzie chodzil na minimum. Te Kvs to przeplyw wody ? w tym swoim mam 1,6 a tutaj w tym ATM 561 Kvs 2,5 1'' jest 2,5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.