marvin83 Opublikowano 5 Września 2016 #1 Opublikowano 5 Września 2016 Pytanie do uzytkowników kotłów defro komfort eko pz 12kw z nowym sterownikiem o ustawienia sterownika.
gilal Opublikowano 5 Września 2016 #2 Opublikowano 5 Września 2016 Witam, jeżeli K1Pv4 PZ to wybierasz swój palnik (jaka moc i jaki), opcja PID, klikasz na rozpalanie (rozpalasz) i palisz. Jeżeli palisz w trybie letnim zadana CWU jest zadaną kotła. Nie wiem o jakie ustawienia dokładnie pytasz. To co podałem jest podstawowe. Reszta wedle potrzeb urządzeń podłączonych do sterownika. Pozdrawiam
marvin83 Opublikowano 6 Września 2016 Autor #3 Opublikowano 6 Września 2016 Chodzi mi o palenie miałem na tym palniku ekoenergi z malym palnikiem. Jak te palniki sobie z tym radzą.
gilal Opublikowano 6 Września 2016 #4 Opublikowano 6 Września 2016 Z miałem nie miałem do czynienia, sorki :)
kurakk Opublikowano 21 Grudnia 2016 #5 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Ja palę miałem na małej Ekoenergii w Eko komfort 15kW PZ praktycznie od maja 2016. Plusy to przede wszystkim cena, na minus jak na razie widzę, że ogólnie jakby więcej syfu w kotłowni. Palę w trybie PID i ogólnie problemu nie ma.
marvin83 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor #6 Opublikowano 21 Grudnia 2016 A spieki na retorcie ci sie nie tworzą , jakim miałem palisz?
kurakk Opublikowano 22 Grudnia 2016 #7 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Czasami są kalafiory ale stosunkowo małe, większość praktycznie popiół. Miał Chwałowicki 27 ale ze składu...musiałbym jednak spróbować prosto z kopalni, bo mam podejrzenia, że mam w nim jakieś dodatki:) Ale ogólnie nie jest źle. Acha, jest na tyle drobny, że ciężko przesycha w piwnicy. Jak ładuje do podajnika to staram się zgarniać z góry to suche, bo jak wezmę z głębsza i nawale za dużo do pieca to zdarzało się, ze zawieszał mi się przy tym zwężeniu na dole zbiornika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.