Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcesz pustkę ocieplić? Jeśli tak, to wiercisz i do środka piana.

Opublikowano

@Bobeusz

Wszystko zależy od tego jak duża jest ta pustka i jak szczelnie Ci to zrobią.

Jakie masz ściany-grubość/przekrój?

Odpisz na pw bo w sumie to nie temat o tym.

Opublikowano
2 godziny temu, Bobeusz napisał:

Ale czy to cos da?

Oczywiście że da. Zamkniętokomórkowa piana ma lambde 0,020.

Opublikowano

Bardzo dobre opinie,  na 3 grupach peletowych nie słyszałem o nim złego słowa. 

Gość robin60
Opublikowano (edytowane)

No i dziś w końcu dzięki uprzejmości mego kolegi który dowiózł nam pellet i wziął tyle co nic, na paliwo dotarły 24 palety z Czarnej Białostockiej w cenie po 792 zł za paletę na której znajduje się 990 kg.

20190530_142358_1559246365717.thumb.jpg.c932d4d55cd6d9fb93f55c8ad843bca8.jpg

W kwestii pelletu z Łomży kontaktowałem się telefonicznie z WIOŚ w Białymstoku czy dotarło moje zgłoszenie mailowe . Miły Pan powiedział , że o wynikach kotroli zostanę powiadomiony w stosownym terminie. Sprawa ta jest już im znana.

Edytowane przez robin60
Opublikowano

No i super. A tamtego nie odpuszczaj. Huzar dostanie po dupie. to następne i małymi kroczkami posłuch pójdzie w eter i następni będą się bali kombinować.

Opublikowano

TRZEBA , NAPRAWDĘ TRZEBA NIEUCZCIWYCH SPRZEDAWCÓW I PRODUCENTÓW ZGŁASZAĆ DO KONTROLI.

Przez to że przez dłuższą chwilę czuli się bezkarnie zaczęli oszukiwać i produkować truciznę. Zero litości dla nich nawet jak część miała by upaść.

Opublikowano

Witam 

Kupiłem na spróbowanie pellet bez nazwy. Zrobiłem test wody i po 24 godzinach mam coś takiego dodam że ilość wody i pelletu była taka sama. Paliłem tym z dolu a z góry sprawdzam i jakoś chyba słabo jak drzewo wody nie przyjmuje.

IMG_20190530_183603.jpg

Opublikowano

bo to drewno impregnowane było hahahahaha

Gość Trener40
Opublikowano
1 godzinę temu, Dinger napisał:

dodam że ilość wody i pelletu była taka sama. 

IMG_20190530_183603.jpg

I dlatego wyszło Ci ciasto... Na taką ilość wody jaką miałeś powinieneś wrzucić kilkanaście ziarenek żeby one mogły się rozpuścić i było widać co pływa... , ale to nie zmienia faktu, że czysty pellet rozpuszcza się się po dwóch minutach. 

Gość Visitor1230
Opublikowano

Wyglada troche jak rozgotowane zacierki na mleku z dodatkiem cynamonu :)

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nim nie paliłem bo mam zasypany ten drugi i teraz pytanie czy próbować samego go palić czy pomieszać z tym lepszym.

Dokładnie wydaje mi się że ktoś przesadził z jakimś klejem.

Edytowane przez Dinger
Pomylka
Opublikowano

chyba pomieszać z lepszym?

Gość Trener40
Opublikowano
37 minut temu, Dinger napisał:

Jeszcze nim nie paliłem bo mam zasypany ten drugi 

..., a który to ten pierwszy, a który to ten drugi, bo oba stoją koło siebie... Jeżeli ten ciemniejszy jest nowym nabytkiem, to ja bym go sprawdził bez mieszania. Zobacz czy to się w ogóle zapali i czy nie śmierdzi z komina klejem,bo jak bedzie waliło z komina, to "dobry" sąsiad załatwi Ci kontrolę, a to co spalasz, to Ty odpowiadasz... 

Opublikowano

Sąsiadów akurat mam spoko wiec kontroli nie będzie tylko żeby komina mi nie pokleiło, próbowałem palić zapalniczka to słabo z paleniem ale zobaczymy w piecu. A pierwszy to ten z dołu super mi się spała bez spieków tylko cena wysoka a ten drugi od góry mam tylko 4 worki na spróbe. 

Gość Trener40
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Visitor1230 napisał:

Wyglada troche jak rozgotowane zacierki na mleku z dodatkiem cynamonu :)

+ kupa kota :) 

Dinger...., a ile płaciłeś za ten co dobrze się spala?  a ile za ten od " kota". :) 

Edytowane przez Trener40
Dopisek
Opublikowano

@Dinger nie panikuj,  wrzuć do kotła i spal.  Czasami pozory mylą 

Opublikowano

I kolorem też się nie sugeruj.  Wszystko zależy od matrycy. 

Gość Trener40
Opublikowano (edytowane)

Tylko jak to się nie rozpuszcza po dwóch minutach, to nie jest już wina matrycy. 

Edytowane przez Trener40
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Nie musi się po 2 minutach rozpuścić, gdzie taki przepis masz?