Primo2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Na początek chciałem Wszystkim życzyć wszystkiego najlepszego w 2016 roku :) Pierwszy dzień tego roku zaczynam od walki z piecem /;) Czy ktos mógłby Nam pomóc w ustawieniu pieca,gdyz pali on zbyt dużo jak przy takich temperaturach oraz ma sporo spieków Przy temperaturze około 0st. na zewnątrz pali 21 kg na dobę wegla 24-25 MJ, Wegiel jest napewno suchy gdyż wyrzucam go z worków i leżakuje w kotłowni,podczas dostawy dosłownie ciurkiem z nich kapało ,a w środku ...o zgrozo Dom 170 metrów parterowy ocieplony 15 cm styropianem grafitowym,na suficie wełna,podłoga 11cm styropianu 6 grzejników( z cego połowa odkręcona tylko delikatnie) i 65 metrów podłogówki,która pracuje częściowo<salon w połowie,mała łazienka i kuchnia zakręcona> Przy piecu jest założony zawór trójdrożny,a rozdzielacz podłogówki to zestaw pompowy 10 obw. z By pass i pompą Wilo Temperatura na piecu 55st. czas podawania 10 sek. czas przerwy 50 nadmuch 45%,przesłona otwarta na 1/3 pauza w podtrzymaniu 20 minut praca w podtrzymaniu 20 sek. opóżnienie nadmuchu 20 sek. krotnośc podajnika 1x Bardzo prosze o poradę.pozdrawiam
Primo2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor #2 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Powoli coś sie zmiania na lepsze,ale zauważyłem,że sporo też wypala się wegiel w środku retorty.Jak to poprawić,a może zostawić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.