Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest sterownik do kotłów na pellet. Z informacji od programisty Tech-a wiem, że nie ma jeszcze żadnego sterownika do kotła na ekogroszek obsługującego platformę zdalnie2.

• Odpowiedzi 226
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, 

kupiłem ST-500 będąc pewnym że mogę sterować wszystkim. Dzwoniłem do Defro przed zakupem i mało tego że mnie zlali, to jeszcze błędnie poinformowali.

*** jestem na nich.

Dzięki za info.

Pozdr.

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie używać wulgaryzmów
Opublikowano

Ja też kupiłem sobie moduł ST500 i jestem rozczarowany możliwościami. Za uważam dużo pieniędzy dostajemy bardzo ograniczone możliwości.

Kilka podstawowych informacji i tyle. Niewielkie możliwośći regulacji, niewiele parametrów logowanych choć na pewno to nie problem dla nich !!!

Probowaliście się zalogować na moduł przez jego lokalny adres ip ? (tak mi teraz przyszło do głowy)

Bogdan

Opublikowano

Cześć P228,

1. Tak loguję się lokalnie oraz zdalnie i wszystko śmiga. Przewaga logowania zdalnego jest taka iż masz wykresiki - bardzo pomocne. Szkoda że nie ma exportu do np. txt lub csv.

2. Dziś dzwoniłem do Defro i powiedzieli mi iż niedługo będzie w ofercie ST505 w którym jest już możliwość sterowania wszystkim :-) Modł ponoć ma być w sprzedaży za około 1-2 miesiące. Moim zdaniem cena rzeczywiście wysoka ale chyba warto. 

Jak myślicie ?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Sam st-505 nic nie zmieni potrzeba jest zmiana oprogramowania w sterownikach k1p

Opublikowano

Fajnie, że będzie nowy ST505 tylko co, mamy wydać na niego kolejną kaskę :( troche lipa. Mnie aby sterować kotłem czekałaby jeszcze wymiana sterownika. Chyba raczej się nie zdecyduję - no zobaczymy za ile .

Logujesz się lokalnie na moduł na adres typu 192.168.xxx.xxx  ?

Wykresy są też zdalnie (przynajmnie u mnie) ale niewiele tego jest.

Opublikowano

Sam st-505 nic nie zmieni potrzeba jest zmiana oprogramowania w sterownikach k1p

Tego nie wiem.

Facet z Defro o tym nie wspomniał. Ale wiadomo jak się z nimi rozmawia, nie są zbyt nastawieni na Klienta i rozmawiają tak aby jak najszybciej zakończyć a nie udzielić rzetelnych informacji.

To "denerwujące" choć powinienem użyć wulgaryzmu.

Opublikowano

W ST-505 nic już nie można zrobić lokalnie poza nadaniem hasła do dostępu zdalnego.

W sterownikach z serii k1p powinni dodać opcje rejestracji modułu w menu instalatora.

str. 6 instrukcji obsługi ST-505.

http://www.techsterowniki.pl/wp-content/uploads/2015/03/ST-505-TECH.pdf

Opublikowano (edytowane)

Tylko koledze @kendor chodzi o pełne zarządzanie kotłem przez moduł St-505 a tego K1PV3 Adaptive control nie obsługuje. Jak i pozostałe z z serii k1.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

Panowie,

A czy ktoś wie w takim razie co jest potrzebne (sterownik, moduł itp.) aby w pełni móc obsługiwać i konfigurować parametry kotła zdalnie ?

Nie będę ukrywał i z dla mnie to kwestia niezwykle istotna. Obecnie po 9 dniach obsługi kociołka udało mi się uzyskać niemal poziomą linię wykresu temperatury i spalanie z 30kg/24h na początku spadło mi do prawie 12-13kg/24h, przy temp. w domu lekko 25stC.

Kosztuje mnie to dużo pracy ale się nieźle udało. :-)

Pozdrawiam.

Edytowane przez kenedor
Opublikowano (edytowane)

Można K1PV3 Adaptive control jak masz podajnik slimakowy z hallotronem i czujnik spalin

Panowie, może ktoś z Was próbował instalować soft K1PRv3 Adaptive Control do K1PRv2 ?

Tak tylko pytam z ciekawości :)

Edytowane przez gilal
Opublikowano (edytowane)

Albo K1Pv3 Adaptive Control do K1Pv2?

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Czy kolega Kenedor może podać swoje wszystkie ustawienia (również te w menu serwisowym). Również mój kocioł pracuje w nz, ale walczę z optymalnym ustawieniem i narazie klęska. Będę bardzo wdzięczna za naprowadzenie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam parę pytań.Pytam jako początkujący więc prośba o wyrozumiałość

1. Czy ktoś z kolegów działa już na nowym oprogramowaniu 2.4.1 do K1pv2 (piecyk Komfort eko duo 15KW) i ma wiedzę jakie zmiany zostały wprowadzone bo parę rzeczy się chyba pozmieniało

2. Kolega podaje na swoim piecu (też komfort eko duo tylko 20KW) zużycie 25kg na dobę - praca równoległa , baniak 200l + 60m podłogówki + 10 kaloryferów , u mnie na 15KW się to nie udało (ze zbliżonym obciążeniem - mam 2 kalafiory mniej, dom pod względem powierzchni taki sam i tak samo ocieplony). U mnie zużycie na poziomie 35kg

3. Podczas pracy po pewnym momencie - około dwóch dni widzę że kopiec robi się coraz mniejszy na retorcie stąd pytanie czym regulować podawaniem czy nadmuchem

Pozdrawiam

Edytowane przez mirektw
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to swietnie, ze go prawie okiełznałes.

wwoytek tez bym poprosil o wersje 2.2.6 mam piec defro eko duo 15kw z tech K1pv2 i dostaje juz szału 3 miesiac zabawy i albo sie niedogrzewa albo sa spieki wiec czas na kolejny krok i zwrocic sie do Ciebie z prosba sterownik 2.2.6 

Opublikowano

zainstalowalem wersje 2.4.1 póki cojakiś kosmos zamiast kaloryferów pokazuje mi podłogówkę i jak w starej wersji umiałemto pozmieniac tak w tej niemam pojecia w dalszym ciagu prosba o wersje 2.2.6

Opublikowano

Ustaw zawor wbudowany jako CO

Opublikowano

juz powoli ogarniam ale na ustawieniach fabrycznych nie moge osiagnac zadanej temperatury znowu kolejna nieprzespana noc 

Opublikowano

Wiatr 1% = 25 obr/min musisz podniesc nadmuch jesli bedzie juz na max i malo to pozostaje zwiekszenie obrotow wentylatora w menu serwis/ parametry mocy kotla

Opublikowano

jest kosmos kurde a cierpliwosci brak. niby teraz wszystkook jezeli chodzioparametry ale wdupcza groszek bez opamiętania

no nic wkońcu ogarne ewentualnie jak możesz przeslij mi na     olod303@wp.pl     sterowniki do  k1pv2    2.2.5 lub 2.2.6 to porównanm jak chodzi na nicich a jak na 2.4.1które wgrałem bo być może mam już ok a poprostu jestem przewrazliwiony

Opublikowano

Albo K1Pv3 Adaptive Control do K1Pv2?

gilal twój pomysł ukryty w tym filmiku ;-)