Wojtmax1200 Opublikowano 4 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Siema panowie mam jedno pytanie odnośnie hałasu jaki wydobywa się z pieca ślimakowego jak przepycha opał, słychać go w nocy na 1 piętrze pomimo że piec stoi w piwnicy. Czy piece z podajnikiem tłokowym są też takie głośne czy nie.
Neo Opublikowano 4 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Z mojego doświadczenia wynika, że kocioł z podajnikiem ślimakowym pracuje cicho. Tłokowy głośniej.
Landcaster Opublikowano 4 Grudnia 2013 #3 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Siema panowie mam jedno pytanie odnośnie hałasu jaki wydobywa się z pieca ślimakowego jak przepycha opał, słychać go w nocy na 1 piętrze pomimo że piec stoi w piwnicy. Czy piece z podajnikiem tłokowym są też takie głośne czy nie. pytanie czy słyszysz pękających węgiel podczas pracy ślimaka czy drgania przenoszone przez posadzkę na ścianę i wyżej. Jeśli drgania to polecam postawienie kotła na gumach które tlumia te drgania
mirekm71 Opublikowano 5 Grudnia 2013 #4 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Moj na kamiemnym pracowal glosniej na czeskim idzie bardzo cicho. Po zasypaniu do pelna prawie go nie slychac.
Robercikus Opublikowano 6 Grudnia 2013 #5 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jest lekkie buczenie podczas pracy podajnika, ale pralka generuje dużo więcej hałasu.
Landcaster Opublikowano 6 Grudnia 2013 #6 Opublikowano 6 Grudnia 2013 pralka chodzi raz dziennie. Dobrze dobrany kociołek pracuje prawie w trybie ciągłym :(
Robercikus Opublikowano 6 Grudnia 2013 #7 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Tak czy siek jego praca nie jest wcale dotkliwa, szczególnie jeśli jest dobrze zainstalowany - podkładki gumowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.