lolita Opublikowano 13 Sierpnia 2013 #1 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam Panowie szukam węgla w powiecie jarosławskim, objeździłem składy i stwierdzam, że wszyscy oszukują mniej lub bardziej. Przez telefon mówią, że z takiej i takiej kopalni mają węgiel, na miejscu mówią co innego, jednym słowem chcesz Wesołą dostaniesz Wesołą, juto może nazywać się Marcelem albo Wujkiem i to po wygórowanej cenie dochodzącej do 900 zł za tonę. Panowie pomocy bo nie mam do nich zdrowia, sam na Śląsk nie pojadę po 4 tony....
dako1970 Opublikowano 9 Października 2013 #2 Opublikowano 9 Października 2013 wejdz na rzeszów sprawdż sklady w rzeszowie ,ja biore miał kamienny ( piec KWGR-50 pleszew) z węglomat Trzciana, lub w Tyczynie, i skład w Bratkowicach, aha też sie zastanawiałem nad podróżą na ślask po miał jakies 12 ton miału,ale nie wiem czy kopalnie maja sprzedaż dla odbiorców indywidualnych nie prowadzacych działalności gosp. i spalajacych dla własnych potrzeb,
mlodzieniec Opublikowano 10 Października 2013 #3 Opublikowano 10 Października 2013 W Leżajsku masz dystrybutora KHW, adres znajdziesz na stronach KHW - jest mapka dystrybutorów, od takich powinno się wymagać już czegoś więcej. W mim rejonie w lipcu orzech I był po 799 zł, dowóz gratis do 30 km przy zakupie 5 t i płatności gotówką.
Przemson Opublikowano 9 Lutego 2015 #4 Opublikowano 9 Lutego 2015 Mam nadzieję Kolego, że już znalazłeś skład koło Jarosławia, jeśli nie - ja osobiście kupuję w Panmarze - mają skład m.in w Łańcucie. Jak dla mnie przygoda z uczciwym węglem zaczęła się właśnie z tą firmą. Ja kupuję na składzie w Krośnie - nie ma problemu z dowozem, przynajmniej u mnie za 1 tonę dowożą 10km gratis. Można wjechać na skład i zapakować sobie kilka worków na próbę. Byłem w tamtym tygodniu spróbować groszka z Marcela - każda hałda jest opisana tabliczką. Jedyny minus to, że cenę uzyskasz dopiero przez telefon, nigdzie na stronie nie ma cennika.
tomek66 Opublikowano 9 Lutego 2015 #5 Opublikowano 9 Lutego 2015 Jedyny minus to, że cenę uzyskasz dopiero przez telefon, nigdzie na stronie nie ma cennika. W Panmarze w Krośnie wcale tak nie jest kolorowo. Węgiel mają, ale waga pozostawia wiele do życzenia.
Przemson Opublikowano 9 Lutego 2015 #6 Opublikowano 9 Lutego 2015 Trudno mi się do tego odnieść jakoś konkretnie. Byłem tam w piątek, widziałem wagę, to co zwróciło moją uwagę, to fakt, że nie ma wyświetlacza cyfrowego, a jedynie odważniki, ale nie sądzę, żeby była bez legalizacji. Tą teorię, trzeba by jakoś uargumentować - ja nie jestem w stanie zważyć 4 ton, które zazwyczaj biorę. Liczę wiadra po jakimś abizolu (20litrów) i zawsze gdzieś powyżej setnego już mi się nie chce. Tu mówię otwarcie, że pisząc o uczciwości mam na myśli jakość paliwa, a uczciwości ludzi nigdy nie kwestionowałem. A Ty Tomek, skąd bierzesz?
tomek66 Opublikowano 9 Lutego 2015 #7 Opublikowano 9 Lutego 2015 Ja też często biorę właśnie z Panmaru i podobnie jak Ty nigdy tego nie ważę, bo mi się nie chce. Nie chcę nikogo oczerniać, ale kilkanaście razy widziałem jak to jest ważone. W tym roku zorganizuję własny transport i zważę to w Lostarku w Miejscu Piastowym.
tomek66 Opublikowano 9 Lutego 2015 #8 Opublikowano 9 Lutego 2015 Przemson, można było by sprawdzić węgiel z P.P.H.U EKO-ERA na ul. Popieuszki . Ogłoszenie możesz znaleźdź na Krosno24.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.